Expansieband droogt uit

HandyKlus

  • #1
Hi allen,

Recentelijk ben ik op het dak geweest om de goot schoon te maken. Hierbij vielen twee zaken op:
1. Expansieband lijkt uitgedroogd te zijn. Zie foto. Kan het kloppen dat dit voor lekkage zorgt? Ligt bijna pal op zuid, dus opzich logisch dat het gaat uitdrogen


2. Als ik naar de regenpijp kijk zie ik dat het regenwater bij de naad er tussendoor stroomt. Dit is niet zo gek als ik zie hoe dit gerepareerd is. Zie foto twee.


Mijn vragen zijn:
- Als die expansieband een lekkage probleem is, hoe kun je dit (gemakkelijk) oplossen?
- Klopt het dat het stuk bij de regenpijp op te lossen is met rubber seal van bison?

Alvast bedankt voor jullie reactie!
 

HandyKlus

  • #2
Ik zie dat ik per abuis dit bericht in de verkeerde rubriek geplaatst heb. Zou deze verplaatst kunnen worden naar "Dak en schoorsteen"? Bvd
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe oud zou de zakgoot met zijuitloop, klopt dit, kunnen zijn.
 

HandyKlus

  • #4
Zo'n 18 jaar
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Lekt het bij die expansievoeg zo nee niets aan doen. Lijkt het of de EPDM los laat van het zink. Gemiddelde leeftijd zink is > 25jaar.

Het is niet mijn dagelijkse werk geweest maar zink met die leeftijd is volgens mij nog wel te solderen. HandyKlus ben je handig dan moet het te doen zijn. Dat gefrot bij de uitloop zal je eerst de lijm van dat band moeten verwijderen.
 

HandyKlus

  • #6
Bedankt voor je reactie.
Het lijkt erop dat er aan de binnenkant van het huis, op ongeveer die plaats, een plek met vochtdoorslag te zien is. Ik vermoed dus ook wat jij zegt dat het EPDM iets loslaat van het zink waardoor het in uitzonderlijke gevallen iets kan gaan lekken (loslatende deel zit nog niet op laatste punt).

Indien dit wel een lekkage is, hoe is dit dan op te lossen? Een beetje bitumenkit onder de loslatende rand als noodoplossing, en lange termijn dit laten vervangen door een loodgieter?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Je zal nog wel van die reparatieband over hebben. Even niet te gek borstelen met een staalborstel. Primer erop en vervolgens aluband en goed aanrollen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu