Etna EVW8460wit (vaatwasser) spuwt water

Zinloos1

 • #1
Hi,

Sinds gisteren loopt er water uit mijn vaatwasser. Hij is redelijk jong, weinig gebruikt (overgenomen van een oom). Zaterdagavond had ik het glansspoelmiddel bijgevuld voor de eerste keer (dit zou te veel kunnen zijn geweest, maar hij kwam niet tot het streepje max) en heb ik de vaatwasser aangezet. In de ochtend gaf de machine de foutcode E4 aan en was er inderdaad sprake van water dat uit de machine was gekomen. Het filter was verder leeg dus ik heb de machine toen open gemaakt, en zie nu als ik hem aanzet dat er water uit het mix reservoir komt uit de foto zoals de pijl aangeeft. Als ik in de afvoer blaas zie ik het water omhoog gaan in het "reservoir" van de foto en dan loopt het ook over.

Waar het gele doekje te zien is in de foto (het is daar gewoon open) vond ik ook het zwarte dopje van de andere foto (het lijkt me dat dit ergens in de machine hoort).
Kan iemand mij vertellen of het normaal is dat het water er zo uit kan, waar ik moet beginnen met kijken of er misschien verstoppingen zitten en wat het zwarte dopje precies doet?

Mvg Tim

P.S, ik zou eventueel nog een video kunnen uploaden van wat er gebeurt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  LABYRINT M. FLOWMETER vervangen , zwart dopje hoort hierin te zitten om waterdruk te verlagen.
   

  Zinloos1

  • #3
  Dag Soldeerbout,

  Bedankt voor je reactie.
  Ik heb zojuist een nieuw labyrint met flowmeter besteld.
  Het monteren hiervan zou in principe wel moeten lukken denk ik. Echter, is er een eenvoudige manier om het water vooraf uit het labyrint te krijgen?

  Mvg
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Laag kommetje en een handdoek het is niet zo heel veel.
  Water wat in de bak komt weer verwijderen , toestel is vrij snel met melding waterlekkage , even licht kantelen om al het water te deppen.
  Labyrint gewoon omhoog trekken en water opvangen.
  Slangklemmen zijn fabrieksklemmen deze kan je in het lusje groter maken zodat je ze kan hergebruiken echter is daar een speciale tang voor om hem weer aan te knijpen , je zou ze ook kunnen vervangen met slangklemmen van de bouwmarkt.
  Dop in de kuip is gewoon schroefdraad linksom met een combinatietang er tussen handvast weer vastzetten.
   

  Zinloos1

  • #5
  Het is helemaal gelukt, bedankt voor de hulp!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu