Espressomachine geblokkeerd?

Bolus

  • #1
Beste,

Ik heb een Delonghi magnifica S espressomachine. Na het horen van flink ratelen heb ik deze opengemaakt en ik zag dat er een stukje keramiek in de maler zat. Deze heb ik verwijderd, de maler en alle verwante onderdelen schoongemaakt en terug in elkaar gezet. Het probleem is nu, het lijkt er op dat de motor het niet "trekt". Zelfs op de grofste stand is het toerental te laag en schiet de machine in foutstand. Ik heb nogmaals alles uit elkaar gehaald, nu zelfs volledig tot aan de motor zelf, alles ziet er allemaal prima uit. De lagers zijn goed, ik heb alles opnieuw gesmeerd, maar nog steeds heeft de motor niet voldoende power, zo lijkt het. Heb ik misschien iets verkeerd terug in elkaar gezet, waardoor er teveel weerstand is? Is de motor beschadigd geraakt? Tips zijn welkom.
 

Lampje45

  • #2
Zou je as ontzet zijn door dit geweld?
 

Lampje45

  • #3
https://komtra.de/delonghi-ersatzte...ahlwerk.html?page=categorie&ag=995191&cat=789

Op dit Duitse forum gevonden

Storingsanalyse en reparatie ondersteuning
Jouw DeLonghi ECAM 21.116.B - Magnifica S zet geen koffie meer in de sterkte die je ervan gewend bent?
En de crema wordt niet meer in de gebruikelijke kwaliteit geproduceerd?!
Dan is er een grote kans dat de molen van de machine stomp of defect is.
Door een stompe molen kan de machine niet meer de benodigde hoeveelheid fijne koffie malen.
De oorzaken van een defecte molen kunnen leeftijdsgebonden zijn, of kunnen optreden door contact met stenen of stukken hout, die zelfs in de beste koffiemelanges kunnen voorkomen.
Na dergelijke ongewenste vreemde voorwerpen in de molen, is het niet ongebruikelijk dat de molen niet alleen stomp wordt, maar zelfs het onderdeel van de molen volledig vernielt.

Tips voor inspectie en reparatie/vervanging van de molen: Als de overbrenging en de elektrische aandrijving van de molen nog werken, kun je een stomp maalwerk met een nieuwe slijpring en slijpkegel goedkoop repareren.
Dit bespaart je geld en beschermt het milieu.
Je kunt ontdekken hoe je deze en andere reparatiewerkzaamheden zelf kunt uitvoeren voor DeLonghi ECAM 21.116.B - Magnifica S volautomatische koffiemachines met onze gedetailleerde reparatie- en service-instructies en ons helpforum.
 
  • Informatief
Waarderingen: Henk253

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Ik zou er een nieuwe maler inzetten.
 

Bademutze

  • #5
Onder de maalstenen, zit een overbrenging met kunstof tandwielen, als je molen goed vast is geslagen, is de kans groot dat de overbrenging defect is , en dan zul je die compleet moeten vervangen
 

Bolus

  • #6
Dank voor de reacties. Ik heb de "maalconus" nog eens geïnspecteerd, maar ik zie daar niets geks aan. De overbrenging ben ik ook nagelopen, ook daar zie ik niets wat kapot is. Ik moet wel zeggen dat ik vind dat hij nogal zwaar aanvoelt. Ik heb een filmpje gezien waarbij iemand dit apparaat openmaakt en de maalconus terugschroeft. Ik zie dan dat op het laatst als de schroef vast zit, de conus meedraait. In dat geval draait dus de hele overbrenging en motor mee. Bij mij krijg je dat met geen mogelijkheid voor elkaar, dat is veel te zwaar.

Hoe de vork ook in de steel steekt, vervanging betekent meteen motor+overbrenging+maler vervangen. Zo te zien zijn de onderdelen niet los te bestellen. Dat is jammer, van de andere kant weet ik dan zeker dat het probleem is opgelost.

Nogmaals dank voor de suggesties!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu