EPDM daktrims verwijderen en weer terugplaatsen

Largo

 • #1
Ik wil de daktrims verwijderen van het EPDM dak op onderstaande foto. Dit om de boeidelen onder de daktrims (niet zichtbaar op de foto) te vervangen.

Zo te zien en te voelen zit dit gekit. Na losschroeven is er weinig beweging in de trims te krijgen. Wat is de beste manier om dit te verwijderen zonder het EPDM te beschadigen? En hoe weer terug te plaatsen?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Normaal gesproken zou die kit toch moeten breken. Kijk eens wat er gebeurd als je de trim voorzichtig warm maakt. Lost de kit op met benzine?

  Lijkt mij dat er water boven op de rand en tegen de kit blijft staan. Water zou ondanks de kit tocht tussen de trim en de EPDM door kunnen kruipen. Aluminium beweegt nogal.

  Ideaal zou zijn als je de bovenkant van de opstand afwaterend maakt. Zo voorkom je een hoop onderhoud in de toekomst. Kit blijft kit heeft een beperkte levensduur.

   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu