Enkelglas raam: wel of geen kit gebruiken?

Rotjeknor

 • #1
Op de 1e verdieping heb ik allemaal enkel glas zitten. Ik ben deze ramen nu allemaal aan het afkrabben (binnenkant) en opnieuw schuren/ plamuren/ verven. Wat ik van de ramen kon zien is hoe het glas in het raam zit (vlnr): latje (glaslat?) - glas - stopverf.

Nu gaat het erom dat aan de binnenkant tegen die glaslat (als dat de goede term is (-: ) bij het ene raam geen kit zit en bij het andere raam wel. Nu is die kitrand bij dat ene raam erg slecht gedaan, dus die gaat er zoiezo af.

Nu vroeg ik me dus af of die kit op die plek wel nodig is. Ik kan me voorstellen dat de kit de naad tussen het glas en de glaslat afschermt, dus ik vermoed dat het beter is wel te doen, maar er zijn vast wel mensen die dat beter kunnen beantwoorden (-:

Mocht mijn omschrijving nog onduidelijk zijn hoor ik het wel.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mwdecor

  Verfadviseur
  • #2
  Bij enkelglas raam kan nogal eens wat condensatie optreden langs de binnenkant en is het toch aangewezen om af te kitten.
   

  Rotjeknor

  • #3
  Hmm, klinkt logisch inderdaad (-:
   

  Mwdecor

  Verfadviseur
  • #4
  Zo zijn we eenmaal, de logica zelf! :lol:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu