Electronische module bauknecht GSX4756/4TW

Marmogs

  • #1
Onze Bauknecht vaatwasser (voll.geintegr.) van 5 jaar oud hield iedere keer als hij op zijn 65 gr. programma stond ermee op en dan begon het lampje te knipperen en te piepen en was zijn programma verschoven naar spoelen.

Vaak deed hij het weer na resetten en een paar uur uitzetten.
Op een gegeven moment bleef hij het doen. Volgens een plaatselijke witgoedmonteur is het de electronische module onderin het apparaat. Kosten: minimaal 225 euro voor een nieuwe module... :cry:

Bij nadere inspectie door ons van de printplaat blijkt een condensator oververhit te zijn geweest. Is dit niet te repareren door een goede electrotechnicus? Of weet iemand een andere oplossing? Is er misschien iemand met zo'n Bauknecht die kapot is, maar nog een goede electronische module erin heeft zitten?

Hoop dat iemand me kan helpen!
Groetjes, Monique
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een elektronica specialist zou de condensator kunnen vervangen maar zonder de schema's is bijna niet te controleren of de oorzaak van de oververhitting weg is.
Vermoedelijk zijn er meer onderdelen defect dan alleen die condensator.
Dat is het nadeel van elektronica soms lijkt het heel maar is het toch echt defect.

Ruilhandel en onderdelen handel word niet via het forum gedaan ga hiervoor naar een veilingsite zoals Marktplaats.
 

Marmogs

  • #3
Dankjewel headhunter. Ik was er al bang voor. Dat wordt voorlopig op de hand afwassen... Heb het al via marktplaats geprobeerd, maar kreeg 2 keer een verkeerde opgestuurd, die echt niet paste. Maar ik blijf het proberen... gr, Monique
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu