Electrolux Dualcare droogt niet meer.

ADDave

  • #1
Mijn Electrolux Dualcare was/droogcombinatie droogt niet meer.
Hij meldt dat hij klaar is met drogen terwijl hij hooguit 10 minuten heeft aangestaan. De was is dan ook nog nat en niet warm. Er verschijnen geen foutcodes, hij stopt gewoon.

Heeft iemand een idee wat hier aan de hand is?

IMG_20220802_092030.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Vaak is het probleem dat er een vettig laagje aan de binnenzijde van de trommel en ribben zit die de vochtmeting verstoren.
Even een nette handoek met azijn erin en laten draaien of handmatig met azijn de ribben en kuip reinigen lost het vaak op.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Belangrijk is om na te gaan hoe hij meet wanneer de was droog is. Dit is niet duidelijk op mn tekening en ik heb geen flauw idee want ben dit apparaat nog nooit tegen gekomen.

Tevens even handmatig de droger laten verwarmen op een tijdprogramma van bijv 45 min zonder wasgoed en te checken of hij uberhaupt wel warm kan worden in zn droogcyclus.
 

ADDave

  • #4
Het heeft even geduurt maar ik heb beide geprobeerd. Zonder resultaat helaas.

Heb een kleine was proberen te drogen. Weer na ongeveer 10 minuten klaar.
De was voelt een beetje lauw warm aan, maar uiteraard nog steeds nat.

Ondanks dat ik technisch genoeg ben maar een leek op gebied van witgoed, kan ik misschien beter een monteur bellen? Begrijp uit de reactie van sleutelmeneer dat het niet bepaald een bekende machine is.
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Heb je hem laten draaien op een tijdprogramma drogen ? Gaat er ook geen lampje aan ? Start pauze en de naast gelegen knop indrukken links tegelijkertijd terwijl een programma draait geeft soms een foutcode weer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu