Eiken overkapping rvs kolomhouders

Joco

  • #1
Ik ben bezig met een overkapping met eiken kolommen en liggers. De rest wordt douglas. Nu loop ik er tegenaan dat er wel rvs hoogteverstellingen (voetplaat) met rvs draadeinden zijn maar alle poeren lijken uitgevoerd te zijn gegalvaniseerde bussen dus dan zou je contactcorrosie krijgen. Iemand hier ervaring mee?

Ik wil perse rvs vanwege het looizuur in eiken.
 

Sander 1972

  • #2
Zelf maken, is het helemaal naar eigen wens. Maar vergeet geen vet op de rvs draad einden te doen anders loopt de moer vast.
En er zijn ook gewoon rvs bussen en verlang moeren te krijgen
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een klein lokaal metaalbewerkingsbedrijfje binnenlopen en vragen of ze wat kunnen lassen voor je. Vaak kan dat wel tussendoor voor niet eens zo heel veel geld. En helemaal naar eigen wens en op maat.
 

Joco

  • #4
Ik ga ze zelf maken, dat lijkt inderdaad het beste. Bedankt voor het meedenken
 

Joco

  • #5
ik ga beginnen met de betonpoeren te storten. Ik heb inmiddels mallen van betonplex gemaakt. Nu vroeg ik me af of er nog wapening in zou moeten? er is m.i. maar weinig ruimte in een poer van 15 x15cm als je nog een beetje dekking wil hebben op de wapeningsstaven.
In de kant en klare poeren lijkt ook geen wapening te zitten (ik had er eentje liggen en die heb ik doormidden geslepen.)
Ik denk ook dat de poeren hoofdzakelijk op druk belast worden op misschien wat windbelasting na dan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu