Eiken meubel accentueren

HDanny

  • #1
Goedendag mede-klussers.

Heeft er iemand een idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen zoals op het plaatje?
Ik heb zelf een meubel gemaakt en heb er ook de "scheuren"e.d. in gemaakt. Maar hoe krijg ik het voor elkaar om die scheuren en de noesten zo te accentueren zoals op het plaatje?
Is dat "gewoon" beits? Of lak? Of een mix van iets?

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je oud hout had gebruikt, had je dit "effect" al gehad.

Met nieuw hout nabootsen weet ik niet precies. Sommige gieten scheuren vol met (gekleurde) epoxy. Je kan misschien ook olie met kleurstof gebruiken. Heb ik zelf gedaan om een vurenhouten vloer oud te doen lijken. Zou het wel eerst even testen op een reststuk.

 

HDanny

  • #3
@IJkenhout:

Dank je voor je antwoord. Je hebt inderdaad gelijk dat wanneer ik gebruikt hout gebruik dat dit effect er al in zit. Maar er zijn ook bedrijven en die hebben gaaf hout en die bewerken ze tot gebruikt hout. En dat probeer ik ook te bewerkstelligen.(aangezien oud gebruikt hout een stuk duurder is dan ongebruikt hout)

Maar ik heb gisteravond nog even zitten zoeken op het web en ik denk dat ik het antwoord gevonden heb.
Het is patine (of patina) een soort krijtverf. Wanneer het opdroogt trekt het donkerder in in noesten / scheuren enzo. Daarna het hout zelf licht opschuren en dan behandelen in de gewenste kleur.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ben benieuwd. Laat je het resultaat zien?
Succes!
 

HDanny

  • #5
Zodra ik in het bezit ben van de betreffende patine en ik heb mijn hout ermee bewerkt plaats ik een foto van het resultaat.
 

HDanny

  • #6




En dit is het resultaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu