Egaliseren wand badkamer

Andries75

  • #1
Een vraag aangezien ik nog nergens een passend antwoord gevonden heb helaas!

Ik ben bezig met mijn badkamer en heb de wandtegels in de douche verwijdert. Aan de buitenwanden resteert na het weghalen van de tegels een bruine laag tegellijm. Wanneer ik dit probeer weg te bikken lukt dit eigenlijk niet want het lijkt nog wel flexibel/vloeibaar. Ik ga er dus vanuit dat dit geen cementgebonden lijm is maar een flexibele lijm?, of zie ik dit verkeerd. Nu naar mijn vraag; i.p.v. al het bruine achtergebleven lijm wegbikken/schuren/slijpen, is het niet handiger dit te egaliseren met een cementgebonden specie na het weghalen van alle losse delen? en daarna de nieuwe tegels te plaatsen (na droging uiteraard). Wat te doen?, wegbikken en dan egaliseren of losse stukken weghalen, tegellijm laten zitten en overheen egaliseren met cementgebonden specie. Bedankt voor de input alvast.

Mvg,

Andries
 

Ambidexterity

  • #2
Je kan met een oscillerende multitool de lijm goed weghalen. Deze machinetjes kan je ook huren. Even een lijm schraap mesje erin en je kan de flexibele lijm verwijderen.
 

Tegel

  • #3
De lijm die los zit er af steken, wand voorstrijken met een tegel voorstrijkmiddel en dan gewoon de nieuwe tegels er overheen lijmen met een poeder tegellijm en een iets grovere lijmkam bv 8mm
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu