Egaliseren ondervloer t.b.v. Vloerverwarming

Vlietson26

  • #1
Wij hebben onlangs een jaren 30 appartement gekocht met houten ondervloeren wat bestaat uit een derde en vierde verdieping.

Op beiden verdiepingen willen we een PVC visgraat vloer (reeds gekocht). Op de derde verdieping is het idee om een droogbouw vloerverwarming systeem te installeren (reeds gekocht).

Op de vierde verdieping is het idee om alleen de PVC vloer te leggen zonder vloerverwarming.

Nu heb ik bij veel vloer zaken advies gevraagd wat voor ondervloeren, folies, egaliseermortels etc te nemen. Wel rekeninghouderd met 10db geluidsdempers effect, als dit überhaupt nodig is met droogbouw systeem. Advies loopt sterk uiteen. Iemand hier ervaring mee, ben op zoek naar een budgetvriendelijke oplossing, waarbij wel de PVC visgraat strak gelegd kan worden.

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
3e: Ik zou eens kijken bij de bekende leverancier van estrich vloersystemen. Want je hebt geleiding van warmte nodig. En dit systeem verhoogd de brandwerendheid van de vloer van bovenaf.

4e: uitvlakken met een zachtboard vloerplaat, en hierover een spaanplaat TG2 of TG4 leggen en deze vol verschroeven met de plankenvloer. De T&G heb je echt nodig om onderlinge hoogteverschillen tussen de planken weg te nemen. Daardoor wordt het eindresultaat beter.
 

Vlietson26

  • #3
Bedankt. De bekende platen zijn denk ik inderdaad een goede oplossing. Ik vroeg mij alleen af of er een budget vriendelijkere oplossing is die geschikt icm vloerverwarming
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu