"egaliseren" houten verdiepingsvloer met spaanplaa

CWunit

 • #1
Beste klussers,

Ik ga 2 slaaplamers voorzien van een laminaatvloer.

Nu is er een hoogte verschil van meer dan 1 cm tussen beide ruimtes. Om dit verschil op te vangen wil ik op de bestaande houten vloer spaanplaat schroeven. Graag jullie mening over hetgeen ik in gedachte heb.

Ik heb gelezen dat je het beste stukken spaanplaat in steensverband kan leggen.

Ik wil de spaanplaat in stukken zagen van 83 x 1,25 en 62 x 1,25 cm om zo het verband te creëren. Is dit de beste optie? Of is het beter de plaat zo groot mogelijk houden?

In verband met het werken van het hout zal ik rondom 0,5 cm ruimte houden. De platen zelf moeten gewoon strak tegen elkaar of niet?

Op de spaanplaat leg ik nog een ondervloer/groene platen(ja ik weet dat ik rekening moet houden met de deuren, deze zal ik inkorten).

Ik hoop dat jullie mij nog van tips en adviezen kunnen voorzien zodat ik een mooie rechte vloer krijg.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je geeft wat rare maten van de te zagen stukken...

  Beter de platen zo groot mogelijk houden. Als er een plaat is met mes-groef is dat handiger. Je legt de platen tegen elkaar aan of met de mes-groef in elkaar geschoven.

  Het is alleen bedoeld om het hoogteverschil van 1cm op te lossen?
   

  CWunit

  • #3
  Hoi, De maten zijn zo vreemd omdat ik zo het best uit kom met het op maat maken van de plaat.verschil zit er tussen om steenverband te krijgen. Het gaat idd vooral om hoogteverschil en een beetje om de dremping. Hoe zou jij t doen?de ruimte is 3.95 bij 3.45
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Dat wordt een heel verhaal met platen op maat zagen.

  Je kan beter 83x125 spaanplaten van 10mm kopen, deze zijn ook speciaal voor ondervloeren. Je begint gewoon met een hele plaat 1.25 in de 3.45 richting, da's meest voordelig met het minste zaagverlies. Daar zal op het einde een stukje afmoeten. Volgende rij begin je met een halve plaat (dus 0,75) om het halfsteensverband te creeeren.

  Qua demping moet je er niet teveel van voorstelling, dan moet je echt onder je laminaat zo'n foamlagen ondervloer hebben.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Als je de platen vastschroeft, is halfsteens verband volgens mij niet nodig. De platen zo leggen dat je het minst hoeft te zagen.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Misschien verschillen de opvattingen daarin. Ik heb het zo geleerd dat de naden altijd moeten verspringen, net als bij een houten vloer leggen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu