Eerste fundering zelf plaatsen

Jummul

  • #1
Voor een kleine uitbouw wil ik graag alles zelf doen. Daar maak ik ik me in principe niet druk over maar een fundering heb ik nog nooit gedaan. En ik heb een aantal twijfels.

De garage wordt 1.5m uitgebouwd en bewoonbaar gemaakt (woonkamer doorbraak naar garage toe). Met een breedte van 3.50 zit ik op ongeveer 5m2.

Heien lijkt me totaal onnodig (Zaltbommel, miniuitbouw, garage ook niet geheid) maar toch even voor de zekerheid checken: kan ik daar zo vanuit gaan?
En maak ik het beste een fundering onder de buitenmuur, of onder de gehele uitbouw? En kan ik leidingen (er komt een keuken in de huidige garage) in het beton meestorten of alleen in de dekvloer?
Tot slot, waar stop ik de isolatie? Garagevloer is geisoleerd dmv tempex onder de betonvloer. Dit wil ik doorvoeren in de uitbouw. Is het zand->folie->beton->isolatie->dekvloer?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
En hoe zou iemand op afstand hier een zinnig antwoord op kunnen geven?
Ga te rade bij een lokaal bekende aannemer, die zal er misschien wat over kunnen zeggen omdat hij de grondslag ter plekke kent.
 

Jummul

  • #3
Zo komen we er inderdaad niet nee. Een antwoord als 'dat moet je echt lokaal bekijken' snap ik heel goed. Maar je gaat me niet vertellen dat al mijn vragen totaal ongefundeerd ( ;-) ) zijn en er geen antwoord meer mogelijk is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als de garage op staal staat, kan de verlenging ervan dat in principe ook. Meestal wordt een uitbouw gedilateerd, om zettingen geen problemen te laten veroorzaken. Maar dit soort dingen is erg afhankelijk van het ontwerp en vorm.

De nieuwe uitbouw maak je het beste hetzelfde als de garage. Kwa funderingsvorm, isolatie, vloer enz.

De doorbraak moet je laten uitrekenen door een constructeur. Daar is ook een vergunning voor nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu