EDY D916E3 plastic connecter stekkertje verbrand (elektra)

Brammer

  • #1
Hallo,

Ik heb een EDY wasdroger waar vanochtend geen warmte meer "uit" kwam.
Thermostaat reset knopje heb ik weer ingedrukt en verwarmingselement ziet er nog wel goed uit. Nu is er alleen iets misgegaan in de plastic connector (2cm x 3cm x2 cm) tussen de stroomverdeling (komend van voor ergens in de machine) en het verwarmingselement en de thermostaten(één kabel) Het "vakje" in de plastic connector (voor volgens mij de voeding) was zwart uitgeslagen (niet gesmolten) en het snoertje komend uit dat vakje verpulverde bijna bij aanraking totdat ik alleen nog de koperen kern van het snoertje in mijn hand had. Ongeveer 1 cm snoer vanuit de connector. De ooit koperen/messing lipje in de plastic connector is ook zwart/groen uitgeslagen. Hier is dus iets misgegaan. Nu is mijn vraag; zal ik het gewoon vervangen en dan weer de machine gebruiken? Zou u dit aandurven? Of duid dit er op dat het "ergens" anders mis is?
Ik heb trouwens ook erg veel stof uit de machine opgezogen.

Ik hoor het graag van iemand?

Groeten!
 

Martien 59

  • #2
Vervangen en drogen
 

DB.

  • #3
Ik heb al verschillende van deze connectoren vervangen met kabelschoentjes van de handyman. De droger doet het dan gewoon weer maar bij het onlangs vervangen van de aandrijfriem zag ik dat alle vervangen kabelschoentjes alweer aan het schroeien zijn terwijl de twee nog originele schoentjes gewoon nog intact zijn. Plus dat deze over het gehele contact kunnen worden geschoven. Lijkt me toch niet voor niks die bescherming.

Ik zou dus wel eens willen weten of er ook kabelschoentjes in de handel zijn die dit probleem niet geven ? zoals de originele. Misschien bij een droger fabrikant te bestellen ?

In iedergeval succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ga even bij een installateur langs, die heeft een goede kwaliteit kabelschoenen, er is veel rommel op de markt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu