EDY W212 wasmachine start niet

Ge-jo

  • #1
Hallo, de startknop blijft langzaam knipperen en de machine doet verder niets.Ik heb de deurschakelaar al doorgemeten en zelfs getest maar geen succes. Ook maar gelijk de niveau schakelaar getest en alles ok. Wie weet wat dit knipperen betekent en wat er verder te controleren valt ?
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #2
Als deur wel vergrendeld kunt u kijken of inlaatventiel stroom krijgt / water doorlaat . als deur niet vergrendeld lijkt het toch meer op de deurrelais.
 

Ge-jo

  • #3
Bedankt Henk,

Als ik het uitgebouwd deurrelais doormeet, meet ik geen enekel verbinding tussen welk van de vier (maar 3 draden op de stekker)contacten dan ook. Als ik het relais handmatig bekrachtig (en er een palletje in de grendel schuift) dan meet ik opeens wel verbinding tussen twee contacten (=deur is dicht..?) . Kan het zijn dat de bekrachtigingsspoel kapot is (want geen verbinding)en dat dit cirquitje wel in de startvoorwaarden zit ?
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #4

Ge-jo

  • #5
Bedankt Henk,

Hoe bepaal je of dit sluiten werkt ? Ik bedoel, moet je geen gesloten cirquit (hoeveel Ohm?) meten over dit relais ?. Zoals gezegd, na het op de hand sluiten, meet ik daarna wel over twee contacten verbinding (nagenoeg 0 Ohm). Als je er 220V op zou zetten dan zou toch moeten schakelen ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu