Duoplank (of multiplank?) verlijmen bij vloerverwarming?

Corine40

  • #1
Ik wil graag een duoplanken vloer leggen in mijn nieuwbouwwoning waar vloerverwarming als hoofdverwarming in komt. Ik zou graag een eiken plank willen hebben, maar moet daar wel of niet een ondervloer onder ivm. de vloerverwarming? En moet de vloer dan zwevend of gelijmd worden gelegd? Ik wil dit graag zelf (laten) doen, of is dat te ingewikkeld? En kan het kwaad als ik de vloer onbehandeld laat? Ik hou van een rustieke, levendige vloer, dus er komt geen white-wash op. Of verkleurd het dan te veel naar geel?
Ik dacht dat ik de vloer zonder ondervloer zo kon verlijmen en dan evt. gerookt of in de olie zetten. Daar zijn de meningen over verdeeld. Ik wil wel een duoplanken vloer omdat deze het minste zou werken ivm de vloerverwarming, en massief eiken schijnt dan niet te kunnen.
Graag jullie advies!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan niet op alles antwoord geven maar:

-geen massief eiken gebruiken. Duoplank met eiken toplaag is het stabielst en werkt het minst, uitstraling is hetzelfde. Neem een dikke toplaag (bijv. min 6mm) , die kan tenminste nog een keer opgeschuurd worden.
- onbehandeld eiken gaat altijd vergelen. Zelfs behandeld eiken met een lichte kleur heeft die neiging al.
- voor het rendement van de vloerverwarming is het het beste om te verlijmen. Het werken van de plank wordt dan ook meer tegengegaan.
- in de regel wordt niet direct verlijmd op de betonvloer maar wordt een ondervloer gebruikt waar de duoplank op verlijmd (en vernageld) wordt. Het kan zijn dat hier icm vloerverwarming van afgeweken wordt, ik weet dit niet zeker, zou het navragen bij meerdere bedrijven.
- alles kan zelf. Het is de vraag of je er handig genoeg voor bent. Ga er niet van uit dat het een simpele klus is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu