Duikerbuis ingraven tbv regenafvoer/put

WallyWally

 • #1
Hoi, heeft iemand ervaring met het maken van een regenafvoer direct in de grond?

Ik wil aan m'n bestaande overkapping een gootje ophangen en dan een afvoer naar de poortvloer brengen. Ik kreeg een tip om gebruik te maken van een 60cm diepe duikerbuis (bv 20cm doorsnede) gevuld met grind. Hierboven zweeft dan het uiteinde van de smalle afvoerpijp die aan het dakgootje hangt.

Is 60cm diep voor zo'n buis voldoende? En gaat het wel werken / is het toegestaan? Iemand tips?

Bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • System7

  • #2
  Het is zeker toegestaan om regenwater op je eigen perceel te verwerken in de grond; er zijn zelfs gemeenten waar je wordt aangemoedigd om je regenpijpen los te koppelen van de riolering en het water in de grond te laten lopen.

  Een grindbak is zeker een goede oplossing maar 60 cm bij een doorsnede van 20 cm lijkt me wat weinig. Denk eerder aan een speciekuip waar je flinke gaten in boort, dan worteldoek op de bodem en dat geheel volstorten met grof grind.

  Wat ook kan is een infiltratiekrat ingraven. Die kun je kant en klaar kopen maar een handige knutselaar maakt er zo zelf een.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu