Drain aansluiten op bestaande (gres?)koppelstuk

Picobello

  • #1
Goedemiddag,

Het wordt tijd dat ik een drain ga aanleggen langs de voorgevel van het huis. Het gaat om een stukje grond tussen terras en voorgevel van circa 30x 300cm. Hier blijft nu vaak een plasje water staan.

Ik wil een drain aansluiten, maar hoe sluit ik deze aan op de bestaande koppelstuk (zie foto).

Moet dat hele stuk tussen regenpijp en verzamelpunt (rechts op de foto zie je een klein stukje tegel van dat verzamelpunt) vervangen worden door een of ander T stuk?

Hoe pak je dit aan en met welke materialen?

Groetjes

IMG20230802135517.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wat handig is maten van je leidingen en mof maten en hoe waar naar toe.
De oude manier.
aansluiting tussen 2 gres buizen.JPG
 

Picobello

  • #3
Ik zal morgen even de maten opmeten en doorgeven. Klinkt als een goed idee in ieder geval.

Zal er op neer komen dat dat stenen gedeelte tussen regenpijp en centrale unit (rechts op de foto onder dat stukje tegel oid) helemaal weggehaald moet worden?
Zal met cement zijn vastgemaakt bij dat centrale punt?
Wil dus een drainslang erop aansluiten voor dat stukje grond voor dat huis langs. Andere uiteinde drain gewoon afdoppen dan.
 

Picobello

  • #4
Die gres 90 graden buis is 110mm en de regenpijp 80mm.

Maar ik zat eens te denken, zou een infiltratiekrat geen optie zijn? Of is dat niet handig zou strak langs de gevel tussen fundering en terras in? (Vochtproblemen fundering met continue waterbuffer daar?)

Een koppelstuk plaatsen op die gres verbinding is volgens mij een rotklus omdat ik kans heb dat ik de boel sloop om het oude tussenstuk weg te halen.

Ik zou 2x een krat kunnen plaatsen van 112liter per stuk onder een stukje grond van 30 x 400cm.
Of blijft er dan misschien wel te weinig water achter in dat stukje grond erboven voor de plantjes die ik daar wil plaatsen?

Is dat een optie?
 

Picobello

  • #5
Vroeg mij ook af of een drainageslang verticaal de grond inbrengen gevuld met grind nog een optie zijn, zodat het water naar grondwater kan worden afgevoerd?

Of eventueel met grondboor 2 gaten boren tot grondwater niveau en dan in n vorm een drainageslang aanbrengen in die 2 gaten waarbij het bovenste horizontale stuk mooi over de hele lengte water kan opvangen om af te voeren?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu