Draagconstructie en isolatie in een

Merelvisschers

  • #1
Hallo,
Wij gaan het platdak vervangen van een ruimte tussen ons huis en een garage. Bedoeling is dat de ruimte er onder een warme ruimte (badkamer op de begane grond) wordt. We gaan het dak dus isoleren. De huidige constructie wordt helemaal weg gehaald waardoor er 2 muren resteren (dragende buitenmuren) waar het nieuwe dak tussen komt. De muren staan ca 160 cm uit elkaar. Het nieuwe dak willen we waarschijnlijk iets schuin laten lopen zodat er aan een zijde wat meer sta hoogte is (voor onder een douche). Op het dak komt waarschijnlijk epdm , daarop rubber tegels. Het moet beloopbaar en dragend zijn, we slaan er wat (bouw) materialen boven op zoals wat (hard) houten balken. Nou was het idee om (zoals in de oude situatie) aan elke muur een balk te maken. Ertussen balken (dwars dus). Dan houten platen. Dan folie. Daarop beloopbare isolatie en dan EPDM. Dan heb je een warm dak. Maar ik ben wat beperkt in hoogte en dan is de ruimte tussen de balken aan de binnenzijde loze ruimte. We kunnen aan de binnenzijde isoleren maar dan wordt het een koud dak. Dat is wat betreft vocht wat minder fraai.
nou vroegen we ons af: voor het schuin dak van een aanbouw hebben we dakplaten gebruikt waar de balken in de platen zitten. Zelfdragende dakplaten. Dus geen extra balken nodig. Nou is de vraag: Zijn er ook (vergelijkbare dikke) platen waarbij de constructie en isolatie in een (dikke) laag zitten die zodanig stevig zijn dat ik ze vlak of max 20 graden) op 2 balken tussen 2 muren kan monteren (160 uit elkaar) zonder extra constructiebalken er onder te hoeven maken en er dan (na aanbrengen van dakbedekking en rubber tegels) ook op kan lopen en wat spullen op kwijt kan)? (Dus zonder dat de boel instort). Want ik vind het zo zonde van de ruimte om onder 12-15 cm dikke isolatieplaten ook nog een balklaag van 8-10 cm aan te moeten brengen met daar onder een plafond. Veel handiger als alles in een kan.
Kunnen jullie aangeven of dit kan en zo ja (als dat mag) merk/type geven waarop ik kan zoeken?
Als dat niet kan, zou een koud dak dan een optie zijn of lopen we dan een te groot risico als er een warme/vochtige badkamer onder komt? Want waar werk je het plafond dan mee af? (De afwerking moet dan ademen neem ik aan maar ook vochtbestendig zijn).

Alvast bedankt!
 

Sander 1972

  • #2
Heeft u foto's van de bestaande situatie?
En als je zo ingrijpend gaat kun je dan niet beter alles plat gooien en eventueel een wat grotere uitbouw doen?
 

Merelvisschers

  • #3
Het is geen uitbouw en ik kan wel foto’s maken maar dat is denk ik niet nodig. Het is een plat/licht schuin dak wat komt tussen twee bestaande gebouwen. De situatie is dus 2 buitenmuren (gevel huis en gevel naast gelegen garage) met daar tussen een ruimte van ca 1,6 breed (op de bodem een betonvloer) waar (weer) een dak tussen moet komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu