Douchafvoer

P.R.

  • #1
Ik ben bezig met het ontwerpen van een badkamer. Nu ben ik van plan een inloopdouche te maken en wil ik rondom het "douchevlak" een goot maken, die ik later voorzie van spotjes en waar keien bovenop komen. Het zal dus een goot moeten worden van ongeveer 10 cm breed. Ik neem niet aan dat de enige oplossing is het kopen van ontzettend dure prefab-douchegoten? Misschien heeft iemand hier een oplossing voor. Bijv. het zelf maken van een goot, het gebruiken van een dakgoot, het gebruiken van een halve 110 pvcpijp... Dit zijn dingen die ik zo kan bedenken, maar waarvan ik niet weet of dit daadwerkelijk werkt. Verder moet er denk ik op alle 4 de zijden een afvoer zijn (???) en zullen er uiteraard sifons geplaatst moeten worden.

Iemand een idee hoe ik dit het best (en zo voordelig mogelijk) kan aanpakken?

Paul
 

Xr8

  • #2
Het zelf maken van zo'n goot is het wiel zelf willen uitvinden, er zijn natuurlijk mogelijkheden genoeg te bedenken. Om het echter deugdelijk waterdicht te krijgen is een ander verhaal. De prefab douchegoten zijn er in diverse soorten en prijsklassen. Deze dingen zijn goed af te werken en waterdicht te krijgen, of dit met een halve pvc buis ook gaat is de vraag, hoe moet je bij voorbeeld hier een sifon aan maken, met een t stuk zou het misschien kunnen maar of het degelijk wordt??

Is het niet toereikend om de vloer zodanig van afschot te voorzien dat 1 dure goot volstaat?

Succes.
 

P.R.

  • #3
1 goot zal zeker voldoende zijn, maar dat maakt het een heel ander ontwerp, dus dat zal het niet worden. Ik ben echt op zoek naar een U vorm goot die ongeveer 1200 x 1000 zal zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Douchafvoer op verstopte afvoerput

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu