Doppen of vilt voor stoelen tegen geluidsoverlast

Fluitekruid20

 • #1
Hallo,

Ik ben op zoek naar een manier om ervoor te zorgen dat mijn stoelen geen geluid meer maken als ik ze over mijn vloer schuif. Mijn stoelen hebben rubberen dopjes en ik heb een plavuizen vloer. Dit maakt een vreselijk geluid dat door het hele huis heen trilt.

Ik heb al gekeken op floorfriendly, maar het probleem is dat de poten van de stoelen ovaal zijn en zij niet het juiste maat dopjes hebben. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan aanpakken. Zodat ik wel geluidsstille stoelen kan hebben?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Kan je nog even vermelden van welk materiaal die stoelen of de poten zijn gemaakt.
   

  Fluitekruid20

  • #3
  De stoelen zijn van een heel licht materiaal gemaakt. Ik weet niet precies wat voor. Ik denk dat het wel metaal is, maar weet het niet precies. Verder zijn de stoelpoten zelf hol. Aan de onderkant zit een rubbertje met afgeronde kanten. Ik hoop dat dit genoeg informatie is.

  Ik heb net de stoelen op de website opgezocht. Het zijn stoelen van het italiaanse merk Alias en het frame is van geëxtrudeerd aluminium gemaakt. Pootuiteinden (de rubbertjes) zijn van NBR80 of nylon.
   

  Tiho

  • #4
  Zitten deze rubber erop geschroeft? Je hebt ook viltglijders die met schroefjes vastgemaakt worden namelijk. Wellicht kun je ze hiervoor vervangen.

  Plaats anders eens een foto.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Wat is de diameter van de dopjes? En zijn ze vlak?
   

  Geus

  • #6
  Zelf vilt op maat knippen en op het rubber plakken met een superlijm o.i.d.?
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Inderdaad vilt kan maar dat slijt wat snel, ik gebruik daar dan een tapijtvloertegel voor.
  Met een holpijp sla ik er dan rondjes uit die ik met contactlijm verlijm.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  maar het probleem is dat de poten van de stoelen ovaal zijn
  Ik heb thuis de stoelpoten met vilttapijt van 5 mm dik voorzien, ruime stukjes op de poten en naderhand het overtollige vilt afsnijden.
  Ik gebruik een lijmpistool met goede kwaliteit lijmstaven, de lijmstaven waarmee papier en karton gelijmd wordt zijn niet geschikt.
   

  Fluitekruid20

  • #9
  Bedankt voor de reacties. Ik zal proberen een foto up te loaden.

  Wat betreft de vragen. De rubbertjes zitten in de holle stoelpoten, niet met schroefjes. Alleen heb ik van de fabrikant van dit merk stoel te horen gekregen dat er allerlei verstevigingsconstructies in de poten zitten, dus het kan zijn dat het zomaar vervangen niet zo makkelijk is. En bovendien moet ik de juiste maat vinden.

  De maat van de dopjes is 21 mm by 31 mm. Ze zijn ovaal en weer net zo'n maat die bijvoorbeeld floorfriendly (waar ze viltdoppen hebben) niet verkopen. De dopjes zijn niet vlak, ze lopen rond af aan de zijkanten. Zijn eventueel wel glad te maken.

  Ik zit nu zelf ook het meest te denken aan vilt tapijttegel en dan met lijm eronder lijmen. Maar dan moet ik wel zeker weten of de lijm die ik gebruik het houdt. Iemand enig idee voor dit soort rubber? De Bison website heeft het over twee-componentenlijm.

  Verder ben ik even gaan kijken op het net naar vilt tapijttegels. Alleen kom ik er achter dat er naaltvilt en vlakvilt gestaat en ik weet het verschil niet. Geen idee waar nogmaal gesproken het vilt van dit soort dopjes van gemaakt is. Iemand enig idee?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Voor wat ik er van af weet; naaldvilt is qua structuur gladder dan vlakvilt dat wat kroezig van structuur is.
  Ik gebruik naaldvilt tapijt voor de plaatjes.
  Met een lijmpistool en goede lijm zitten de plaatjes vilt muurvast en zijn naderhand goed weer te verwijderen.
  De pootjes hoeven niet eerst vlak gemaakt te worden, de plaatjes vilt kunt u met de kromming mee aanbrengen, de lijm houdt dat wel op z'n plaats.
   

  Fluitekruid20

  • #11
  Heel erg bedankt voor alle antwoorden. We gaan wat dingen uitproberen. Vooral het idee van vilttapijt met lijm spreekt me aan.
   

  Pirke

  • #12
  Ik heb wel eens gehoord dat je een stoel ook kunt oppakken?! Dat doen blijkbaar ook veel mensen. :D
   

  StefanD

  • #13
  Ik heb zelf eens onder stoelpoten met een ronde plastic dop zo'n glijvilt geplaatst:

  Even een klein gaatje in de plastic dop boren en je drukt de spijker er zo in. Ik had het ook eerst met zelfklevende viltjes geprobeerd, maar die lieten toch steeds los.
   

  Fluitekruid20

  • #14
  Pirke schreef:
  Ik heb wel eens gehoord dat je een stoel ook kunt oppakken?! Dat doen blijkbaar ook veel mensen. :D
  Ja, daar heb ik natuurlijk ook gedacht. Maakt net zoveel herrie, alleen is het geluid dan anders. Dus vandaar dat ik naar andere oplossingen zoek.
   

  Fluitekruid20

  • #15
  StefanD schreef:
  Ik heb zelf eens onder stoelpoten met een ronde plastic dop zo'n glijvilt geplaatst:

  Even een klein gaatje in de plastic dop boren en je drukt de spijker er zo in. Ik had het ook eerst met zelfklevende viltjes geprobeerd, maar die lieten toch steeds los.
  Dit is iets wat ik nu eerst ga proberen. Ik heb al dopjes besteld bij floorfriendly. Daar hebben ze dopjes van teflon die geluids en trillingsdempend zijn. Dus hopelijk helpt dat.
   

  StefanD

  • #16
  Tip: Gebruik een heel dun boortje voor het voorboren, zodat de glijder er niet uitvalt.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #17
  Hou die glijders goed in de gaten, als ze iets te ver versleten zijn kunnen er diepe krassen in de vloer komen als er iemand die zwaar is op de stoel gaat zitten.
  Dat is ook de reden dat ik overgestapt ben op het lijmen van de viltjes.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu