Dood/grijs hardhout schilderen

Red

  • #1
Mijn voordeur heeft 8 vierkante raampjes, waarvan 2-3 glaslatten, alleen onder na pakweg 4 jaar iets afbladderen. Het ea is geschilderd met sikkens onol en afgelakt met rubol SB. Het hout is niet rot maar ietwat grijs / dood en op die plaatsen pakt de verf gewoon minder dan op de rest vd deur/huis, want dat verkeerd in bijna nieuw staat.

Mijn vraag, hoe behandel je dit het best voor? Normaal schuur ik het helemaal kaal, 2 lagen onol erop en 2x lakken met SB, maar dit schijnt voor dit geval niet optimaal te zijn.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dan zou ik de onderhoudsfrequentie voor de onderste glaslatten naar 2 jaar doen. Vaak is ook de kitrand poreus waardoor vocht door kan dringen.
 

Red

  • #3
Dag Kees,

Ik had al zon gevoel dat daar niet veel tegen te beginnen valt, de deur pakt ook nogal wat direct zonlicht (westkant). Met kit bedoel je denk ik een polymeerkit en geen acrylaat kit?

Lang geleden hadden we een schilder die het hout volledig afmeste met een 2 component plamuur, dat werkte goed, maar is op holle latjes een uitdaging (voor een amateur 😉), hij gebruikte dat alleen ook tussen het glas en kozijn en dat was na 10 jaar een ramp.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu