Dimmer defect van Staande (Halogene) Lamp

Kees G.

  • #1
Ik ben op zoek naar een (van de twee) licht dimmers voor een staande (halogene) lamp van mijn ouders.
Merk van de lamp is helaas onbekend en winkeliers geven niet thuis.

Een aanbouw doosje aan de twee staande pijpjes zit er midden tegen aan gebouwd. Hierin zitten de twee dimmertjes.
Zwart, recht hoekig (ongeveer 2 x 2.5 cm) met de volgende gegevens:

C4 (of CA, of G4, of GA) 470 KA

Kan iemand mij op weg helpen met een suggestie hoe hierhet beste aan te komen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Deze gegevens zijn helaas veel te vaag.

Ik denk niet dat iemand zich aan de hand hiervan kan voorstellen wat dat voor dimmer is en wat voor merk of type lamp het is.

Zit de eigenlijke dimmer niet in de voetplaat, dat is zeer gebruikelijk. In het kastje zitten dan alleen de knopjes (met potmeters voor de instelling) Het zou kunnen zijn dat de dimmerprint in de voetplaat een zekeringetje bevat, en dat vervanging ervan al voldoende is!

Stuur me anders even een paar digitale foto's ik stuur even een PB'tje met mijn emailadres. Dan plaats ik die foto's hier op het forum.

Misschien geeft dat meer duidelijkheid...
 

Jacovrie

  • #3
Wellicht een tip. Volgens mij is het zo'n staande lamp met 350W halogeen aan bovenkant en klein halogeenlampje aan zijkant van stang welke buigbaar verbonden is.

Zelf zou ik deze dimmer niet meer gebruiken, maar draden doorverbinden, zodat dimmer wordt overbrugd. Als het goed is moet de desbetreffende lamp nu, wanneer stekker in stopcontact wordt gestoken, voluit branden.

Plaats nu tussen stekker en stopcontact een zogenaamde 'Klikaan klikuit' dimmer unit (sorry, voor het noemen van merk) of ander merk en de lamp is met de bijbehorende afstandbediening te dimmen.

Zorg er wel voor dat u de halogeen versie aanschaft. Deze units zijn tegenwoordig niet zo duur meer. In ieder geval goedkoper dan de originele dimmers, voor zover je die kunt krijgen. Bijkomend voordeel is dat je de lamp nu ook op afstand kunt bedienen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu