Dimensionering houten vloer

plokklop

  • #1
Hallo iedereen,

We hebben een huis met dikke natuur stenen muren. Nu wil ik in een ruimte een nieuwe vloer maken. Er zitten nu oude dwarsbalken waar het gipsplatenplafond van de kamer er onder aan is opgehangen. Die oude balken laat ik zitten maar daar doe ik verder niets mee. De ruimte is 2,5m x 6m.

Mijn plan:
Aan de lange zijdes 2 houten balken van 50b x 200h bevestigen met m10x150 slagpluggen in de de natuursteen. Om de 40 cm een slagplug.
Tussen deze twee balken dwarsbalken monteren met metalen raveeldragers. De dwarsbalken zijn ook 50 x 200 en 2500 mm lang. Hoh 40cm.

Over de balken komt 18mm underlayment.

De ruimte moet een wasmachine en een HR ketel kunnen dragen.

Ik weet dat het advies is om een constructeur te vragen, maar als ik het op deze manier doe zie ik dan iets over het hoofd? Via www.houtinfo.nl/toepassingen/balkenschuif kom ik tot kleinere balken.

Dank alvast.

A
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dat is ruim voldoende.
 
  • Like
Waarderingen: plokklop

enj565

  • #3
Ik weet dat het advies is om een constructeur te vragen, maar als ik het op deze manier doe zie ik dan iets over het hoofd? Via www.houtinfo.nl/toepassingen/balkenschuif https://theorthodoxchurch.info/nl/casino-1win/ kom ik tot kleinere balken.
Je plan ziet er verstandig en robuust uit. Balken van 50x200 mm zijn sterk genoeg voor de meeste huizen. Als je echter van plan bent om zware meubels of apparatuur in de kamer te gebruiken, moet je de balken misschien groter maken.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
natuursteen? dat is ongebruikelijk van welke steensoort is die muur?

slagpluggen zijn niet de juiste oplossing de capaciteit daarvan is te laag.
afhankelijk van wat voor muur dat precies is zou lijmankers m12 wel kunnen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu