Dikte balken voor verlaagd plafond dat spullen moet dragen

Tilbo

 • #1
In mijn garage wil ik een verlaagd plafond realiseren waarop diverse spullen worden opgeslagen zoals de kerstspullen, de tent, lege koffers, dus allerlei spul dat elders in huis maar in de weg staat :mrgreen: Er hoeft niet op gelopen te worden, de hoogte tussen verlaagd plafond (bovenkant plaat) en normaal plafond is ongeveer 50 cm. Alles bij elkaar verwacht ik dat er voor maximaal 150 kg op het plafond komt te liggen.

De diepte is ongeveer 1,10 meter, breedte 4 meter. Ik wil dit plafond op de volgende manier realiseren: 3 balken in lengterichting waarvan 1 balk direct tegen de achtermuur wordt bevestigd middels bouten. Op de balken monteer ik een vloer, bv mdf plaat. De 2 andere balken krijgen aan beide uiteinden een steunpunt (ene zijde op een nog te metselen binnenmuurtje, andere zijde in metalen balksteunen.

De vraag die ik heb is de volgende. Kan iemand mij een indicatie geven van de dikte van de balken die ik nodig heb. Ik heb al wat zitten googlen, maar bvhttps://www.klusidee.nl/Forum/afb/Houtwijzer_Naaldhout_03.pdf biedt slechts een indicatie. 38x140 lijkt mij al wat aan de ruime kant.

Heeft iemand een suggestie?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tilbo

  • #2
  Iemand een idee?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Dit is geen verlaagd plafond, maar een vloer.

  Volgens de tabel kom je bij 4m overspanning uit op pakweg 70x170, hoh 600. Dan heb je er 3 nodig.

  Gebruik geen MDF, maar OSB of underlayment als plaat op de balken.
   

  Tilbo

  • #4
  Dank voor je antwoord. 170 lijkt mij wat groot, ik ga eens kijken of ik toch niet ergens een tussensteun of ophangpunt in het plafond kan fabrieken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu