Diepspoelcloset en diepspoelcloset voor combinatie.

Tommie-boy

  • #1
Goedenavond,

Ik ga binnenkort aan de wc beneden beginnen. Het plan was om hier een hangend toilet te maken. Helaas gaat dit niet lukken: de afvoer zit op 28 cm van de muur en kan max. 4 cm naar achteren. Ik kom anders in de draagbalk van de vloer terecht en hier wil ik niet doorheen gaan.

Ik ben nu aan het kijken voor een gewone wc. Boven heb ik een wandclosetpot van V&B type Subway. Deze bevalt prima en voor beneden wil ik graag ook een wc uit deze serie alleen dan een staande.

Ik kom er alleen niet helemaal uit met de staande modellen en hoop dat een van jullie misschien een antwoord kan/mag geven.
Je hebt een diepspoelcloset en diepspoelcloset voor combinatie.
Hoe trek je een diepspoelcloset door? Hoort hier nog een inbouwframe bij? :oops:
Als ik op de tekeningen kijk dan kan deze bij een afvoer tot 24 cm. geplaatst worden en dan zit er ook een inbouwwandje bij? Is bij een afvoerlengte van 24 cm het wandje ook 9 cm?

Bij beide modellen worden maten gegeven van de totale lengte en vervolgens staat er bij de afvoer dat die maat variabel is. Betekent dit dat als er op de tekening nu een lengte staat van 68 cm en afvoerlengte van 22,5 cm dat als de afvoerlengte langer wordt de lengte in totaal ook langer wordt? (ik heb ter verduidelijking 2 plaatjes van de website van V&B toegevoegd)




 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Het plan was om hier een hangend toilet te maken. Helaas gaat dit niet lukken

een vraag hoe dik is je smeer laag

Je kan ook evt een sprongbocht toe passen van geberit deze kan je op gewenste maat maken.


Als je je smeerlaag weg kapt en een gleufje in je beton dan kan je deze plaatsen, zodat je een hangende toilet kan plaatsen.
Als je een nieuwe smeerlaag er op legd en tegels dan is het mooi strak weg gewerkt.
Heb even een tekening gemaakt hoe het er dan komt te zitten
 

Tommie-boy

  • #3
Dat ziet er inderdaad ook uit als een optie - ik moet wel bekijken hoe dik de smeerlaag is (ik schat dat die tussen de 3 a 4 centimeter zal zijn).

Is er enige ervaring mbt mogelijke verstopping van dergelijke buizen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dit is een geberit sprongbocht, ze worden veel toegepast en de verstoppingen vallen wel mee,De maat is +/- 110x65 ovaal en deze kan je op je maat zetten geloof een max van 38cm.

zoals je op je tekening had staan was een srongbocht achter je wc en daar zitten ook veel korte bochten in
 

Xr8

  • #5
Verstoppingen valt wel mee. Zorg in ieder geval dat je reservoir voldoende spoelwater geeft. Niet te zuinig afstellen de handel. Heb zelf het idee dat hierdoor nogal eens problemen ontstaan.

Succes.
 

Tommie-boy

  • #6
Omdat de wc niet zo groot is (117,5 x 83 cm) wil ik graag een verkorte pot en evt. het ruimtewinnend wc element van geberit plaatsen. Kan dit nog problemen geven met die sprongbocht?

Op internet vond ik dat de buisdikte van de (grijze) sprongbocht 72 mm is. Dit is dan degene die jullie bedoelen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Ja dat is die bocht, ik heb me in die maat van 65mm vergist dat was van de viega sprongbocht maar die gaat niet zo ver als de grijse.

Deze kan een max hart op hart van 34,5cm dus dat betekent dat deze zoals bij jou zit van muur tot hart buis kan 39 cm.

Een verkorte pot kan sowieso en een ruimte besparende reservoir ook.


 

Xr8

  • #8
Als je met deze bocht weg kunt komen dan zou ik met deze afmeting wc geen ruimtebesparende frame nemen. Kost het dubbele van een normale. En dan mag je de isolatiemat tot slot ook nog even los erbij kopen. Als je de afvoer tegen de muur kunt krijgen dan heb je ongeveer 20cm nodig. Dan houd je nog 1m over. Met een korte pot 50cm voor de pot. Dit is ruim voldoende. Heb thuis 36cm voor de pot en dit gaat prima.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu