DeWalt flipover DW743 Type 3, jaar 2006

Billie65

  • #1
Na een jaar de zaagmachine niet meer te hebben gebruikt, ben ik weer aan t zagen gegaan. Alles werkte perfect. Een week later ben ik weer gaan zagen en na een uurtje wilde ik de machine weer aanzetten en deed niets meer!!! Alles schoongemaakt, weggeblazen, maar hij weigert nog steeds dienst. Wat kan t euvel zijn? Gr Billie
 

Billie65

  • #2
Alles nu open geschroefd. Vanaf stopcontact kabel naar DeWalt. Kabel aangesloten aan de machine, de machinekabel gaat naar de aan en uit knop(zie foto 1) van daaruit gaat de kabel naar de motor, hier heb ik de spanning gemeten( alle combinatie`s)(foto2). En ik heb meet geen spanning op de kabels. Wel minimale spanning op de blauwe draad en Grijze draad(0,9volt) en op blauwe draad en de zwarte draad.(0,9volt). Dit ook zo bij de Bruine draad en Grijze draad en Bruine draad en zwarte draad, ook ongeveer 0,9 volt. Dit alles is gemeten met de "groene aanknop" ingedrukt en niet ingedrukt. Volgens mij moet er 220 volt spanning op de blauwe draad en de Bruine draad staan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Waarschijnlijk een draadbreuk, kijk naar knikken in het snoer, vooral bij de stekker, de ingang naar de schakelaar en bij de bevestiging van het snoer op de machine.
Druk de schakelaar in en beweeg het snoer op verschillende plaatsen.
Dat is allemaal ook apart uit te meten.
 

Billie65

  • #4
Bedankt Jan, voor de snelle reactie. Ik heb t geprobeerd. Nog steeds geen spanning op de blauwe, bruine, zwarte en grijze draadjes. Om bij de stekker te meten , zal ik de snoer door moeten knippen, en bij het aan/uitkastje( groen/roodknop) heb ik ook niet kunnen meten. Kastje zit met speciale schroeven vast(je weet wel, van die schroeven die je alleen aan kunt draaien, maar niet los kunt schroeven).Weet jij hoe ik dat kastje toch opmerking?
Bij het handvat heb ik wel gemeten, daar staat ook geen spanning op, maar dat lijkt me logisch als op de draden bij de motor ook geen stroom staat. In het handvat zit de drukknop. Was wat vochtig( echt minimaal).
 

Billie65

  • #5
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Met een dremelachtig apparaat met slijpschijf een sleufje slijpen in de schroeven, dan zijn ze met een schroevendraaier los te draaien.
 

Billie65

  • #7
Okay, bedankt. Ga ik morgen gelijk doen! Ik hoop dat daar geen spanning opstaat. Dan is t misschien opgelost.
 

Billie65

  • #8
Ha Jan, schroefjes van de aan/uit-knop kastje met een Dremel ingeslepen. Daarna kastje open geschroefd. daar zat dus ook geen spanning, dwz dat er een breuk zit tussen het kastje en de stekker. Het was de stekker!!! Je had gelijk, bedankt. Morgen weer alles in elkaar zetten en dan zou ie t weer moeten doen. Gr Billie
 

Billie65

  • #9
De DeWalt werkt weer als vanouds!!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu