Deurveerscharnier

Whpjm

  • #1
Hallo

heeft iemand een overzicht en/of beschrijving hoe ik deurveerscharnier
monteer en waar ik op moet letten qua gewicht en materiaal van deurpost en deur (metaal of hout)??

mvg

wilbert
 

Fiesiekus

  • #2
Kan je iets duidelijker omschrijven (evt. met foto) welke soort scharnier je bedoelt en waarop je 'm wilt monteren?
 

Whpjm

  • #3

dit is zo een scharnier en die wil ik proberen te bevestigen aan een deur van 82 bij 210,5 met glas er in en de deurpost is een stalen (holle balk) van 8 cm

kan dit?
 

BeeTeeWee

  • #4
Poeh. Van houten kozijnen weet ik dat je vaak nog wel flink wat moet wegbeitelen om ruimte te maken voor zo'n bommerscharnier. Je zou een scharnierhelft nu in het stalen kozijn moeten lassen. Of ie diep genoeg kan worden geplaatst kun je alleen terplekke beoordelen. In feite moet net iets meer dan 1 scharnierhelft binnen het kozijn vallen: dat gedeelte verdwijnt dan straks in de deur zelf.

Je kunt (door met bijvoorbeeld een afgeknipte grote spijker in die gaatjes iets tegen de veerdruk in te duwen) dat borgpennetje eruit halen. Als je dat aan beide kanten doet, zijn de schroefgaten bereikbaar en is de spanning van de veren.

Haal uit deur en kozijn weg wat eruit moet, bevestig het scharnier aan het kozijn. Zet de deur haaks op de deuropening (zoals ie straks ook staat als ie helemaal open is) en schroef de deur aan de scharnieren.

Zet de deur in de deuropening en trek (door beurtelings met twee afgeknipte grote spijkers in de gaatjes) de veer weer op spanning. Mocht die deur niet meteen in het midden blijven stilstaan, dan staat 1 van de veren te strak of te los.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu