Deurrubber Siemens koelkast te dun.

Jgkt

 • #1
De deur van onze circa 8 jaar oude koelkast van Siemens (KI32V900 hoge inbouw koelkast met vriesvak) sluit niet meer goed. Dus heb ik bij Siemens een nieuw rubber besteld. Deze blijkt circa 7 mm. dunnen te zijn (15 ipv 22) dan degene die er in zit. Bij het sluiten van de deur komt nu de houten kastdeur tegen de kast vóór het rubber af sluit.

Siemens raadde eerst aan de koelkast naar voren te zetten, maar dat kan niet. Een metalen strip boven en onderaan de koelkast bepalen de minimale afstand tot de voorkant. Toen raadden ze aan het rubber met da hand te "masseren" en dan opnieuw te proberen. De derde keer moest ik het rubber warm föhnen terwijl ik masseerde. Alles zonder resultaat. Vervolgens hebben ze een nieuw rubber gestuurd: zelfde dikte.

Het verhaal is dat de rubbers een tijd op voorraad hebben gelegen en zijn ingezakt.

Wie kan mij vertellen hoe ik dit op los?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Is het een deur met een sleepsysteem of zit de deur van de keukenkast vast geschroefd op de koelkast ?
  Als het een sleepsysteem is dan de strip op de keukendeur met 7 mm ophogen d.m.v. een strip hout of kunststof, soms past dit maar soms komt de koelkastdeur bij het openen tegen de keukendeur en past het net niet, even uitproberen dus, de strip kunt u zo weer weghalen.
   

  Jgkt

  • #3
  Het is een deur waar de koelkastdeur vast aan de kastdeur zit...
  Ik zal (proberen een foto te plaatsen.
   

  Jgkt

  • #4

   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik vind het een vreemde situatie, normaal zijn de afdichtingen geen 22 mm dik.
  Mogelijk dat de kast vanaf het begin niet goed geplaatst is en daardoor de afdichting is uitgerekt naar 22 mm, er zit namelijk een magneetstrip in de afdichtingsstrip.

  Bel eens met een bedrijf dat dit soort kasten plaatst, die kunnen ter plekke kijken wat de mogelijkheden zijn, ik durf daar op afstand verder geen uitspraken over te doen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Zo op de onderste foto te zien lijkt net dat de koelkast verder in de kast weg zit geschoven.

  een beschadiging van een te korte schroef.

  ook aan de schranier kant zit een verkleuring van het op de hout.

  zo te zien zeker wel 1-1,5 cm naar achteren.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Siemens raadde eerst aan de koelkast naar voren te zetten, maar dat kan niet. Een metalen strip boven en onderaan de koelkast bepalen de minimale afstand tot de voorkant.
  Dat was mijn eerste gedachte ook maar gezien de opmerking van TS hierboven kwam ik pas later op het idee dat de kast misschien verkeerd geplaatst is, kost dan wel een heleboel stroom. :?
   

  Jgkt

  • #8
  Henk253 en Jan, bedankt voor de reacties. De koelkast lijkt mij niet te ver naar achteren zitten omdat de metalen strippen aan de boven- en onderkant gelijk zitten met de voorkant van de kast. Deze strippen lijken de afstand te moeten aangeven.

  Ik ga morgen de leverancier van de keuken op laten draven. Zij geven 10 jaar garantie op de meubels. Ik zal het resultaat posten.
   

  Jgkt

  • #9
  Beetje laat, maar toch nog de einduitslag: de scharnieren waren versleten!
  Nieuwe scharnieren gehaald en het oude rubber er weer in gezet: opgelost.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu