Deurpanelen auto

Xxmushuxx

  • #1
Ik ga volgende week mijn nieuwe autotje halen (een peugeot 205 cabrio)

Hier is de bekleding niet echt goed meer dus ik wil zelf het één en aan ander gaan knutselen. Zo wil ik ook de deurpanelen gaan aanpassen om er zo ook wat speakers kwijt te kunnen. Nu ga ik de deurbakken waar de speakers inkomen zelf van MDF maken (gebruik wel het orginele deurpaneel) En wil ik eigenlijk de rest van de deurpaneel inclusief de deurbak bekleden met Skai. Nu leek het mij mooi om de deurpaneel te voorzien van wat schuimrubber om hem zo wat zachter te maken en wat dikker te laten lijken. Maar watvoor schuimrubber kan ik hier nou het best voor gebruiken. Ik zat zelf te denken aan een schuimrubber van ongveeer 1 tot 2 cm dik. Maar je hebt zoveel verschillende soorten dat ik door de bomen het bos niet zie. Kan iemand mij advies geven welk schuimrubber ik het best kan gebruiken en welke dikte het mooiste resultaat zal geven.

Alvast bedankt voor jullie reacties
 

Kloek77

  • #2
Heeft u handmatig bediende ramen?
In dat geval wordt de dikte beperkt door de speling tussen deurpaneel en raamslinger.
 

Xxmushuxx

  • #3
Nee gaat elektrisch. Maar waar het mij een beetje omgaat is als ik de Skai er strak overheen span hoeveel "verlies" zou ik dan hebben qua dikte.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Voor wat betreft het type schuim zou ik even naar een meubelbekleder gaan. Die hebben diverse soorten in huis en die kan je het best adviseren.
Zelf denk ik aan een wat harder schuim, een zachtere en dunne zal op den duur niet veel volume geven.
 

T2doka

  • #5
Als U uw deurbakken gaat bekleden, dus eerst schuimrubber (hier in belgie mousse genaamd) en daarna skai of leer of stof eroverheen gespannen, zult U in het midden altijd een dikker resultaat krijgen dan aan de randen. Het midden krijg je absoluut niet plat.
Let er op dat je je schuimrubber ook over je zijkanten legt, misschien zelfs een klein beetje langs de achterkant van het paneel.
Dit zal nadien een mooiere afwerking geven die bijna zeker 100% overal dicht zal aansluiten aan uw bestaande deurpaneel.
Rond ook uw mdf op aan de randen. Dit voorkomt latere doortekening of slijtage.
Zoals al eerder vermeld bestaan er zoveel soorten diktes en hardheid in schuimrubber. Dus het beste zou inderdaad zijn van eens winkel binnen te stappen en daar naar de verschillende soorten te vragen.
 

Xxmushuxx

  • #6
Ok dank je wel voor de antwoorden. Ik ben zowieso van plan om er een soort van stiknaad in te gaan maken, vanwege wat T2doka al aangeeft. Ik zal van de week eens een bekledingszaak binnen lopen om te vragen wel scuimrubber ik het best kan gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
1
28
4
2
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu