Deurintercom

Olena

  • #1
Ik zit met het volgende probleem. Aangezien ik niet technisch aangelegd ben kan ik geen technische namen noemen, maar ik zal proberen het zo duidelijk mogelijk te beschrijven. Ook doe ik beneden een foto toekomen, zodat het geheel wat duidelijker is.

Ik heb een hele oude deurintercom van het merk Siemens. Daar staat verder geen typenummer bij. Ik heb op internet gekeken maar deze oude deurintercoms van Siemens lijken niet meer te worden verkocht of aangeboden.

Deze bedrade deurintercom heeft de volgende drie functies:
- als iemand buiten aanbelt wordt een deurbelsignaal in de woonkamer ter gehore gebracht;
- waarna ik via de hoorn kan spreken met de persoon buiten bij de deur;
- en ik er zelfs de deur mee op afstand kan openen.

Nu heb ik de deurintercom van de muur verwijderd en daarna weer proberen terug te plaatsen (wegens een behangklus). Na het terugplaatsen werkte het niet meer. Ik heb geprobeerd het geheel opnieuw te bekabelen, maar zonder resultaat.

Het heeft een 5-draads bekabeling (met de kleuren wit-rood-rood-blauw-zwart), die aan de uiteinden aan een rechthoekige blok zijn vastgemaakt (vraag me niet hoe zoiets heet, zie de foto... :oops:). Deze rechthoekige blok plug je vervolgens in een soort van 5-pinnige aansluiting.

Daarnaast steken er nog een tweetal draden uit de muur, met de kleuren groen en geel, die je waarschijnlijk ook aan de deurintercom ergens moet vastmaken, maar ik zou niet weten waar. Meer aansluitingen lijkt deze deurintercom niet te hebben. Misschien werden deze 2 aansluitingen sowieso nooit gebruikt?

Het liefst zou ik een nieuwe deurintercom willen. Op het internet zag ik de volgende twee bedrade redelijk goedkope modellen:
Conrad /intercoms/kabelgebonden-deur-intercoms/610510 Model 1

Model 2.elro-ib11-deur-intercom/C17_BEV_BE2_695667

Kan ik op basis van de bedrading die ik nu al heb liggen, een van deze twee modellen op de reeds bestaande draden aansluiten?

Zo ja, hoe zit dat met die 5-draden vastgemaakt aan dat rechthoekige blok, kan ik de draden daarvan afhalen?

Ik dacht dat iemand me hier misschien mee kan helpen, vandaar post ik mijn probleem hier. Ik heb gezocht in de archieven van dit forum, maar kon een soortgelijk probleem niet echt vinden. Vandaar post ik het dus maar hier. :oops:

Groetjes, Olena


 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Aan de bodem en connector te zien is dat een ericson toestel.

Ben jij de enige met een intercom of is dit een systeem voor een complete flat?
Bij een flat moet jouw toestel wel op het bestaande systeem passen.
Verder zal je de functie van elke draad moeten weten:
1 microfoon
2 luidspreker
3 massa
4 bel
5 deuropener
Of iig moet de oude positie op de connector nog op de juiste plaast zitten, dan is de functie van elke draad wel te achterhalen.
De kleuren op de draden zeggen niets.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #3
Is dit een separate installatie, of zitten er meer gebruikers op? (flat)

In het eerste geval kan je de installatie geheel vervangen. In het tweede geval zal je het oude toestel terug moeten hangen.
Je kan dan bij de buren kijken hoe een en ander aangesloten moet worden.

De volgende keer een foto maken voordat je de boel losmaakt. :cool:
 

Olena

  • #4
Bedankt voor jullie antwoorden :)

Het gaat hier om een eengezinswoning (dus geen flat of appartement). Alle overige buren hebben inmiddels andere soorten modellen, waardoor ik dus niet kan meekijken :(
Vooral de draadloze deurintercoms zijn in. Maar gezien mijn budget kan ik daar niet aan beginnen, vandaar dat ik de twee bedrade modellen van het internet heb aangehaald. De bedrading ligt er al, dus kan ik er net zo goed daarvan gebruik maken.

the headhunter, wat bedoel je met punt 3 massa?

Het model van Conrad heeft 4+2 bedradingen. Die van mij heeft 5 draden (+2 die ik (nog?) niet gebruik ?). Ik heb dus draden over.
Maakt dat nog iets uit? En kan ik die draden van die connector afhalen, want ik zie dat de modellen van Conrad en Wehkamp niet met connectoren werken, kan dat zomaar?
 

@$T

  • #5
Afgezien van het feit dat ik niet begrijp dat een een gezin woning een intercom nodig heeft zou ik voor optie 1 gaan want deze is een complete installatie inclusief buitenpost. Als er geen gezamenlijk iets is b.v. voordeur zou je bestaande intercom ergens een voeding moeten hebben b.v. in de meterkast. Als daar de draden bij elkaar komen moet het niet zo moeilijk zijn om deze nieuwe installatie te laten werken
 

Lichtpunt

  • #6
@$T
In wassenaar staan genoeg eengezinswoningen met een intercom naar het hek, kunnen ze vanuit huis met journalisten spreken.
Ik vind het i.i.g. niet altijd onbegrijpelijk.
 

@$T

  • #7
Lichtpunt,
Ik denk dat de bewoners van Wassenaer niet zo gecharmeerd zijn van de benaming eengezuinswoning. Zoiets heet meestal een villa ,bungalow of landhuis. Maar voor de resrt begrijp ik je wel :P
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Ik kom het wel vaker tegen.
Vroeger haden bovenwoningen vaak een touwtje waarmee ze vanaf boven de deur konden openen, dat word nu vaak vervangen voor een intercom.

Draadloze intercom indien niet strikt noodzakelijk niet aan beginnen, al was het maar om de batterijen.

Er zijn wel betere kitjes te krijgen, maar gezien uw vragen denk ik niet dat het installaeren goed zal gaan als er meer dan 2 draden zijn.
 

Lichtpunt

  • #9
@$T schreef:
Lichtpunt,
Ik denk dat de bewoners van Wassenaer niet zo gecharmeerd zijn van de benaming eengezuinswoning. Zoiets heet meestal een villa ,bungalow of landhuis. Maar voor de resrt begrijp ik je wel :P

:mrgreen: Hoe bedoeld u? :mrgreen: :lol:
 

Alex S-B

  • #10
Misschien sluiting gemaakt.
Kijk eerst eens naar je voeding of deze
nog wel werkt. Zonder prik zal
er weinig leven in zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu