Deurintercom vervangen

Katkabaal

  • #1
Hallo klussers,

Ik ben nu al een tijdje bezig om mijn deurintercom te vervangen. Ik had een intercom met spreekverbinding door middel van een knop en een extra knop om de deur te openen. Deze viel op een gegeven moment van ellende uit elkaar. Ik heb nu de meest simpele versie voor handen van de Praxis gekocht. Dit is hetzelfde principe, alleen is de spreekverbinding nu mogelijk door middel van een hoorn (als in een telefoon)

Mijn vorige intercom was aangesloten met 4 draden. Rood, geel, groen en een witte voor de deurbel. Mijn nwe heeft er ook 4 nodig. Deze kleuren komen echter niet overeen met die van de oude. (rood, bruin, wit en de deurbel staat niet in kleur aangegeven maar als S1)

Mijn nwe intercom heeft echter stroom nodig met een adapter. Dit is vrijwel onmogelijk op basis van de locatie. Ik heb de draden steeds verwisseld (ik beschik ook nog over blauwe en zwarte draden, maar deze waren afgebonden) Op een gegeven moment was ik verbonden op de intercom van een buurman of vrouw, maar niet de mijne. Het lijkt me dan ook mogelijk zonder gebruik van stroom. Kan iemand mij hiermee helpen?

Alvast mijn dank.

Gr. van een gefrustreerde klusvrouw
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan alleen verbinding maken met je buren als er een gemeenschappelijk systeem is.

Wat is het merk van het systeem dat je verwijderd hebt?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als er een gemeeschappelijk systeem is, b.v. in een flatgebouw, overleg dan met uw VvE, uw verhuurder of uw buren. Zij weten hopelijk welk systeem er is en hoe en wat erop aangesloten kan worden. Een willekeurige intercom past niet op een willekeurig systeem.
Als dit geen gemeenschappelijk systeem is, moet u uitleggen hoe het kan dat u uw buren aan de telefoon krijgt. Is het een draadloos systeem soms?
 

Katkabaal

  • #4
Het is inderdaad een gemeenschappelijk systeem, in een appartementencomplex. Het systeem wat ik heb verwijderd heeft het merk Ritto-werk en het systeem wat ik plaatsen wil heet: Elro.

Mijn dank voor de moeite :wink:
 

Ronald42

  • #5
Ik denk dat dat niet gaat lukken. Is het een Ritto systeem zonder hoorn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Ritto is niet zomaar vervangbaar door Elro.

In een gemeenschappelijk systeem kan je zeker nooit zomaar een toestel vervangen door een toestel van een ander merk.
Er zijn wel 'universele' toestellen maar dan moet je wel weten welke draden waarvoor dienen of je moet een kruislijst hebben.

Is het een digitaal of semidigitaal systeem dan kan je het helemaal wel vergeten.

Een systeem van een appartementen complex is eigendom van de VVE of verhuurder.Het toestel kan wel eigendom van de bewoner zijn maar mag nooit door de bewoner verwijderd worden daar het systeem dan beschadigt raakt.
Dus of de oude terug plaatsen zoals het zat, en bij een installateur een nieuwe bestellen of de vve/verhuurder een nieuwe laten plaatsen.
 

Katkabaal

  • #7
Tsja da's dus het vervelende. Hij viel op een gegeven moment van de muur, nadat ik iemand binnen had gelaten. De draden zou ik wel weer kunnen vastsolderen, maar het kastje is gebroken bij de klap op de grond. Dat wordt dan inderdaad maar de VvE bellen.

In ieder geval bedankt voor de moeite.

Gr.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu