Defecte wasdroger oorzaak van hoge enegrierekening ?

StefanVanMolle

  • #1
Toen ik onlangs verhuisde van een zeer oud naar een zeer nieuw huisje merkte ik dat het electriciteitssnoer van mijn zeer oude wasdroger (Miele T366, met afvoer, dus geen condens) deels zwartgeblakerd was.

Nadat ik het snoer heb vervangen en de machine opzette schakelde de electriciteit in huis uit. Nadien heb ik het apparaat geopend en vastgesteld dat de afvoerbuis binnenin deels los zat (de condens ging dus deels terug de machine in) en dat heel de boel vol met stof zat (rond de motor en zo).

Na dat te hebben in orde gebracht lijkt de boel terug te werken.
Nu mijn vragen; is het veilig de droger te blijven gebruiken ? In mijn vorige woonst bleef mijn energierekening steeds stijgen tot zeer hoge bedragen, kan dit met de defecte droger te maken hebben gehad ?
Alvast bedankt,
Stefan
 

Co de Witgoedman

  • #2
Als het snoer goed is zie ik geen problemen.

Een hogere energierekening kan m.i. niet alleen door de droger komen.
Vaak zijn er meerdere gebruikers hier de oorzaak van, bijv vaker en lager de tv aan of zelfs een andere tv. Een oude koelkast speelt vaak ook een rol.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het kan wel zijn dat het stof in de "luchtwegen" van de droger veroorzaakt heeft, dat de droger beduidend langer aan moest staan voordat de was droog was.

En dat kost dan natuurlijk wél meer energie! En omdat de verwarming van een droger een leuke slokop is kan dat aardig oplopen.

Als je de machine, of een ander apparaat niet vertrouwt qua energieverbruik: er zijn zgn energie-meters te koop, o.a. bij een elektronica postorder bedrijf. Daarmee kun je per apparaat controleren wat het verbruik is. Prijs van zo'n "Energy check" ligt tussen 25 en 50 euro afhankelijk van model. Je kunt er mee bijv gedurende een aantal dagen achter elkaar kijken wat het verbruik is.
 

StefanVanMolle

  • #4
Bedankt voor de tips !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu