Defecte vaatwasser Bauknecht GSF4751 TW-WS

Waalre

 • #1
Mijn Bauknecht vaatwasser GSF 4751 TW-WS is defect. Bij het starten hoor ik wel een pomp of zoiets lopen maar hij pakt geen water.
Het lichtje onder de startknop gaat dan knipperen, ook na het resetten.
Ik heb de zeefjes nagekeken maar deze zijn schoon. Na het demonteren van de voordorpel blijkt dat de bodemplaat volkomen droog is. Dus er is volgens mij geen sprake van een lekkage. Er bevind zich ook geen water in het zoutreservoir. Heeft iemand een idee wat er mis kan zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Onder de zeef zit rechts een zwart roostertje met daarachter een membraan wat het waterniveau meet ook wel waterindicator genoemd.
  Als deze erg vervuild is blijft deze hangen en denkt het toestel dat hij niet leeg is en zal een foutcode geven en dus geen water innemen.
  Neem wat heet water en soda en een afwasborstel en probeer hem te reinigen , anders even de soda methode van deze site proberen.
   

  Waalre

  • #3
  Soldeerbout bedankt voor de reactie. Heb de soda-methode toegepast , een kopje soda opgelost in kokend water op de zeef gegoten en deze verder afgevuld met kokend water. Na ca 8 uur inweken weer geprobeerd om de machine aan de praat te krijgen. Het begin was hoopvol, het soda-water werd wel weggepompt! maar daar bleef het bij. De machine pakt nog steeds geen water en het startlampje begon weer te knipperen. Een mogelijk belangrijke aanwijzing vergat ik nog te melden. De storing is mogelijk ontstaan agv verkeerde belading. Toen ik het mankement voor het eerst constateerde blokkeerde een deel van de vaat de vrije bewegingsruimte van de middelse roterende sproeier. Misschien heeft het er iets mee te maken!
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Dan verwacht ik dat er water op de bodemplaat staat doordat de sproeiarm geblokkeerd is geweest en b.v water in het ventilatiekanaal terecht is gekomen.
  Verwijder onder de deur het onderste paneel zodat u op de bodem kan kijken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu