Defect Miele vaatwasser G685SC

Nina1

  • #1
Graag jullie advies.

De vaatwasser doet het nog wel als hij ingesteld wordt op koud voorspoelen of zonder verwarming. Bij de andere programma's geeft hij drie streepjes in de display en doet het dan ook helemaal niet. Is waarschijnlijk ontstaan toen hij in de nacht aanstond en een sproeiarm vast zat.

Wie heeft een idee hoe dit probleem opgelost kan worden?

Bij voorbaat dank.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Probeer de vaatwasser eens met soda te reinigen, er kan een verstopping zijn opgetreden waardoor de motor onvoldoende druk opbouwt en de verwarmingspressostaat niet aanspreekt waardoor en niet verwarmd kan worden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het antwoord met testcodes is verwijderd.

Wij kunnen als klus-forum niet toestaan, dat beschermde gegevens van fabrikanten zonder toestemming van de fabrikant op het forum gepubliceerd worden.
 

Nina1

  • #4
Ik begrijp dat ze niet op het forum gezet mogen worden, maar toen ze zijn weggehaald konden ze toch wel naar mij via een pb-tje gestuurd worden. Ik zou daar misschien mee geholpen zijn geweest. Jammer.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Helaas , u zou daar niet mee geholpen zijn, een verkeerde handeling en u zit in het stuurprogramma met alle mogelijke gevolgen van dien, u zou zonder de documentatie niet weten wat u aan het doen was.

De monteurs die dit wel hebben zijn door Miele geschoold en weten wat ze aan het doen zijn. Deze codes zijn en mogen wij niet aan particulieren, noch aan onbevoegde collega's doorgeven.

Probeer eerst eens met soda de machine te reinigen.
 

Af/wasmannetje

  • #6
Kees,

Zie voor antwoord in gebruiksaanwijzing (pag 50), indien niet beschikbaar is deze hier op te halen.

Hierin wordt aan de gebruiker aangegeven hoe de foutcode te wissen en zo de machine te kunnen gebruiken na een gebruikersfout.

Nina succes!
 

Nina1

  • #7
Bedankt afwasmannetje, dit had ik al geprobeerd maar heeft niet geholpen.

Waren dit trouwens de "testcodes" die je opgegeven had en die waren verwijderd van het forum? Ik hoopte dat die "testcodes" er aan zouden bijdragen dat ik via een menuutje met codes er achter kon komen wat er scheelt, want nu sta ik met mijn handen in het haar en heb geen idee waar te zoeken.

Ik kan alleen maar 12 minuten "koud voorspoelen" en verder doet geeneen programma het omdat hij dan gelijk bij het starten die drie streepjes geeft. Iemand een idee wat het kan zijn?

En ja, soda heb ik al geprobeerd, maar ik kan dan ook alleen na het inwerken van de soda het programma "koud voorspoelen" gebruiken. Dus ik denk dat dat ook niet zoveel nut heeft gehad.

Ik hoop nog op de gouden tip.

groet,

Nina
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Beste Nina,

Zoals ik in mijn bericht gisteren al heb duidelijk gemaakt, mogen we op het forum de speciale testgegevens niet publiceren. Daarbij komt, dat dergelijke gegevens alleen te gebruiken zijn, wanneer je verstand van zaken hebt.

Gebruik je de codes toch, zonder die kennis, dan is de kans aanwezig, dat er extra schade onstaat, en daarvoor nemen wij het risico en de verantwoording niet.

Het heeft geen zin verder terug te komen op die testcodes.

Kees
 

Nina1

  • #9
Monteur erbij gehaald en die heeft even een test en resetcode ingedrukt en de machine loopt weer als vanouds. Wel 80 euri armer voor een paar minuten werk, maar ik weet nu in ieder geval wat ik moet doen als er weer zo'n storing optreed.

Helaas heb ik voor dit probleem helemaal niets aan dit forum gehad.
 

Co de Witgoedman

  • #10
Hallo Nina, ik begrijp de frustratie, maar er is helaas geen verantwoorde manier geweest om je te helpen.
Bedrijven en monteurs spenderen veel tijd ( en Geld) aan cursussen en software.
Deze kennis zomaar op het internet plaatsen is niet de juiste weg en ook de monteur bij jullie heeft zijn tijd hierin gestoken.
Het feit dat de machine na de gebruiksaanwijzingreset niet werkte duidt op een probleem wat alleen een monteur kan resetten,( Een fout zoals verwarmen zonder water erin kan brand veroorzaken) een monteur terplaatste kan dan beoordelen wat het beste voor u is.

Het verwijderen van de codes die door de collega geplaatst waren zijn op mijn verzoek verwijdert, ik acht het niet wenselijk om de codes te plaatsen met alle mogelijke gevolgen van dien.

Doe jezelf een plezier, als de fout weer komt bel de monteur terug, kost wel wat, maar dan ben je verzekerd ( in dubbele betekenis) en indien het dan alsnog fout gaat heb je iemand om op terug te vallen.

Ik wens je prettige feestdagen en een goed begin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu