Defect BEKO wasmachine WMD26140T warmt niet

Pelelaur

  • #1
Onze BEKO wasmachine WMD26140T warmt niet meer. We hadden gemerkt dat er veel vuil op de rubbers achterbleef. Toen we de soda reinigingsmethode uitprobeerden merkte ik dat hij niet meer opwarmde. Dus heb ik de achterzijde eraf gehaald. Er zat een stekkertje los op het verwarmingselement. Niet van de fasen maar een klein stekkertje van een sensor of zo vermoed ik. Alles weer dicht maar het probleem blijft. Spanning gemeten op de fasen : GEEN spanning, ook niet tussen de fase en de aarde.
Wat zou er mis kunnen zijn? Reset zou ik willen proberen maar weet niet hoe. Wasmachine is dus BEKO type 26140T
Verder nog volgende nummers gevonden: 86614CN , 7124483600 , 07-102977-12 maar geen E-nummer te vinden op het toestel. Met drie kindjes zou ik willen vragen of er iemand snel kan en wil helpen. Alvast bedankt. Leen
 

Pelelaur

  • #2
Ok, het verwarmingselement is momenteel verwijderd. De weerstand van de verwarming is oneindig groot dus ik vermoed dat deze stuk is. Verder heb ik de sensor uitgemeten. Deze geeft een waarde (als ik het goed aflees) van 3,75 KiloOhm. Weet niet of dit goed is. Maar ik begrijp dan niet dat er zelfs geen spanning op de polen van de verwarming komt of zorgt de sensor hiervoor misschien?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu