De verbinding van verschillende ledspots met elkaar

Skyblue

  • #1
Goede avond,
Op het internet vind ik veel schema's van hoe men ledspots met elkaar moet verbinden. Meestal worden de inbouwspots van de ene naar de andere doorgelust of parallel aangesloten. Het schema dat ik zoek, heb ik nog niet gevonden, daarom hoop ik hier een antwoord te krijgen.
Vanuit een centraaldoos heb ik aparte draden getrokken naar elk van de 8 spots (220 volt) die ik in het vals plafond heb voorzien. De verste ligt op 3 m. In de centraal doos zou ik dan enerzijds al de bruine fasedraden van de ledspots met elkaar verbinden op 2 lasklemmen en anderzijds alle blauwe draden met elkaar. De bruine draden zou ik onderling verbinden op 2 lasklemmen met elk 5 aansluitingen waarbij ik ook de 2 lasklemmen onderling verbind. Hetzelfde zou ik doen voor de blauwe draden. Zou dit schema werken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
normaal wel
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Gebruik je soepele of massieve draden?
 

TonK60

  • #4
Moeten dat geen zwarte draden zijn ipv bruine draden, tenminste als het massieve draden in een buis zijn? Neem aan dat er nog een schakelaar voor zit?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Goeie kans dat het slimme spots zijn met draadloze bediening.
 

Skyblue

  • #6
Bedankt voor jullie reacties. Ik ga soepele xvb draden gebruiken. Vanuit een schakelaar zou ik een xvb kabel trekken naar de centrale doos waar ik die met lasklemmen zou verbinden aan de 8 bruine en blauwe draden van de LED spots. Het zijn geen slimme spots met draadloze bediening. Prettige dag verder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu