Dampdichte folie lijmen

Wamelis

  • #1
Dag mensen,

Ik zit met een lastig stukje wand waar dampdichte folie op moet. De wand zit helemaal vol met grote leidingen, daaromheen mieren met alutape is vrijwel niet te doen, en zal niet betrouwbaar zijn op de lange termijn.

Nu is er speciale lijm voor folies waarmee het beter zou kunnen (want gewone lijm hecht niet op kunststof), maar die is slecht leverbaar. Ik heb hem inmiddels drie weken in bestelling staan, en ik kan niet lang meer wachten...

Mocht het niet lukken met dat spul, weet iemand misschien een geschikte lijmsoort die wel goed te verkrijgen is?

Groet,
Wim
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Je kunt het proberen met pure siliconenkit.

Dit kleeft over het algemeen zeer goed. (kleven, niet lijmen)

w
 

Swblom

  • #3
Ik heb goede ervaringen met een polyurethaankit die veel in de scheepsbouw wordt gebruikt. Kunststoffen, hout, steen, glas, staal het lijmt overal op. S***flex, 292

Helaas is het niet goedkoop.

Tegenwoordig is er ook in de doe het zelf zaken een polyurethaankit te koop van dat merk met een rund. Daar heb ik geen ervaring mee, maar ik verwacht er soortgelijk resultaat van.

Of misschien MS-polymeerkit?
 

Wamelis

  • #4
Naar aanleiding van de tips wat datasheets gelezen. Helaas, folie heeft een drager van polyethyleen en daar hecht dus echt helemaal niets op.

Siliconenkit, polyurethaan, ms-polymeer, overal staat in de datasheets: geen hechting op PE...
Ik vertrouw liever niet 'toch maar uitproberen'. Tenslotte moet dit op de lange termijn blijven zitten en wat morgen vast lijkt, is over een paar jaar misschien wel los.

Ik ben wel een paar verwijzingen tegengekomen naar PE-primer, maar wat ik tot nu toe aan producten kon vinden is knap duur.

Bij die S** 292 stond niets over PE in het datasheet; ik kan nog eens bellen wat daar het advies is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Met dubbelzijdig kleefband kan je PE folie over elkaar zetten.
*wgb*
 

Wamelis

  • #6
Goede tip van die tape - die zal ik onthouden. En om even de info af te ronden: ook de mensen van S** vertelden me dat ze geen lijm hebben die hiervoor geschikt is.

Maar - het goede nieuws is dat ik vandaag een telefoontje kreeg dat mijn bestelling eindelijk binnen is! Net op tijd, kon de klus niet langer uitstellen. Komend weekeinde ga ik ermee aan de slag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu