Dakterras van dakleer vullen met grind

Maximal1983

  • #1
Beste,

Ik zou heel graag wat advies ontvangen. Ben in het bezit van een heel groot dakterras echter is deze bijna volledig van dakleer. Nu kan ik in de buurt 25m2 wit grind gratis afhalen. Deze grind moet ik wel zelf uit een tuin halen dus waarschijnlijk zit er wel wat zand tussen. Is het gemakkelijk de grind te reinigen wanneer deze op het dakterras ligt (stukje afscheiden, schoonspuiten en terugharken?). Alvast bedankt voor jullie hulp.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als er nu geen grind op het dak ligt of als er nooit geen grind op het dak heeft gelegen zal de constructie van het dak het gewicht van het grind waarschijnlijk niet kunnen dragen.

Het grind moet je reinigen voor dat je het op het dak aanbrengt.
Ik stel voor iets van zeef te maken die ergens los op ligt grind er op schoon spuiten en de zeef legen.

Op het dak zou misschien ook gaan maar dan moet je heel goed afschot hebben en waar blijft het vervuilde water met aarde. Loopt dat in je riool lijkt me ook niet gewenst.
 

Maximal1983

  • #3
Beste wgb, dank voor uw reactie er heeft nooit eerder grind op het dak gelegen. Maar kijk ik bij de buren zie ik wel een aantal grindpaden. Ik ben toch aan het twijfelen. Het klinkt leuk gratis afhalen maar ik ben ook ietwat bang ivm draagkracht. Ik heb toendertijd van de huisbaas te horen gekregen dat je er best op mag lopen maar bijvoorbeeld geen feest op houden met weet ik veel hoeveel man. Beetje vage uitleg maar mij lijkt dat het dak volgooien met grind toch niet zo'n goed idee is. Ik las ook ergens iets dat je dmv rubberen tegels de plaatsen waar een muur onder staat kan gebruiken en er dan planken over doen zodat je toch een goede draagkracht krijgt. Misschien is dit wel iets?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Zoals gezegd, is het veiliger om dat grind niet op het dak te gooien.
Want als het dak niet stevig genoeg is, kan de hele boel instorten of door gaan zakken.
En daar zal de huisbaas niet blij mee zijn.
 

Millew

  • #5
En van gewoon tuingrind is de korrel waarschijnlijk ook te klein.
De kans is dan groot dat bij een storm het grind van het dak afwaait. En zo'n korreltje komt hard aan op een kaal hoofd.
 

Tiho

  • #6
Plus te scherp als het van die witte gebroken steentjes ipv ronde kiezelsteentjes zijn. Dan trap je straks als eerste het dak lek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu