Dakraam voor golfplaatdak?

Hakar

  • #1
Goedemorgen geacht forum.
Wij hebben hier een veranda welke in de loop der tijd door ons is aangepast, en in onze ogen verfraaid.
Het is een veranda met een oppervlakte van circa 36m2, voorzien van een plat dak schuin aflopend met een lichte helling naar beneden aflopend op ons eigen perceel.
De schutting met de buur hebben we in goed overleg mogen gebruiken als wand, en verder was de de veranda aan 2 kanten open.
Er werd veel gebruik gemaakt van de veranda, met name BBQ, vis en vlees warm en koud roken, en uiteraard om er op aangename avonden te verpozen.
In de loop der tijd is er een kachel geplaatst, welke geen enkel probleem geeft.
Afgelopen jaar hebben we bedacht dat het ook wel lekker zou zijn om er in het najaar en eventueel in de winter te kunnen verblijven, en ons ook dan bezig te kunnen houden met vlees en vis roken.
Dus 1 zijde dicht gemaakt met schuttinghout.
Daarna het plan opgevat en later uitgevoerd om er een schuifpui in te zetten.

1 ding hebben we echter niet bij stilgestaan, de rook van het roken van vis of vlees blijft nu onder het bovenste deel van het dak hangen, en breidt zivh langzaam onder de overkapping uit.
Ik heb al een schoorsteenpijp boven de plaats waar wordt gerookt geplaatst, maar die heeft niet afdoende trek om de rook af te voeren.
Ik kan hem ook niet hoger in de nok plaatsen.

Ik was in de veronderstelling de oplossing te hebben bedacht, een uitzetraam in het golfplaten dak 177/51 te plaatsen, welke naar behoefte geopend zou kunnen worden.
Echter ik zoek me lens, maar vind niet dat wat er maar enigszins op lijkt, terwijl ik vroeger volgens mij wel van die uitzetramen in golfplaat daken heb gezien.

De grote merken van dakramen in de bouw in NL heb ik aangeschreven, van eentje beginnend met een V heb ik te horen gekregen dat zij dit niet in hun programma hebben, van de ander beginnend met een U heb ik totaal geen reactie gehad op mijn toch wel vriendelijk opgestelde mail.
Vraag aan jullie is dan ook, is dit überhaupt mogelijk?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu