Dakplaten op schuur bovenop daklrollen

Aristonos

 • #1
Ik ga op mijn schuur dakpanplaten maken. Er ligt nu tien jaar oud dakrol op gespijkerd.Begint onderaan te lekken. Ik denk door de spijkers heen. Ook onderaan bij de randen is het verrot. Is steeds vanuit de dakgoot tegenaan gespetterd.Daar komt eerst een nieuw stuk underlayment in, nadat ik het onderste dakdekking heb weggesneden.
Ik heb alles al in huis. Dakpanplaten op maat gemaakt,windveren en een mooie nok ook op maat gemaakt. Ik wil ze over de bestaande dekking heen leggen. Ik heb er anti condens folie bij. en speciale schroeven.Alles komt van een speciaalzaak met eigen werkplaats die alles op maat levert. Nu zei de verkoper dat ik bovenop de bitumen beter eerst daklatten kan zetten. Daar de folie overheen en dan de dakpanplaten.Het hoeft niet zei hij..Maar beter van wel. In verband met het doortochten.Zodat er lucht onderdoor kan. Is dit echt noodzakelijk ? Of kan het ook meteen op de bitumen met de anti condens folie ? Die latten is extra werk natuurlijk.Dat moet uitgemeten worden om ze op de juiste draagpunten te laten komen van de platen.

20201120_104602.jpg 20201120_110022.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Aristonos

  • #2
  Bedankt voor alle adviezen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu