Dakleer op dakbeschot schuin dak

Ligthart91

  • #1
Beste allen,

Ik ben bezig met het isoleren van het schuine dak van mijn jaren 60 woning, en het platte dak van de nieuwe dakkapel. Beide daken worden aan de binnenkant geïsoleerd. De opbouw van het schuine dak is als volgt:

1. Dakpannen
2. Panlatten
3. Dakleer
4. Dakbeschot
5. Spouw +-4cm
6. Isolatie 120mm
7. Tengels
8. Damremmende folie

De isolatie zit er nu ongeveer 1,5 maand in, maar ben erachter gekomen dat het vrij klam/vochtig is tussen de isolatie en het dakbeschot. Is dit een probleem? Of zou dit uit zichzelf droog moeten worden? Ik ben zelf van mening dat dit door het dakleer kan komen. Maar graag hoor ik dit van mensen die er meer verstand van hebben.

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wordt de ruimte tussen isolatie en het dakbeschot geventileerd door een aantal gaten in de boei of door ruimte achter de boei ?
 

Ligthart91

  • #3
Goede vraag, ga vanavond even kijken. Mocht er voldoende ventilatie aanwezig zijn, is het dan geen probleem dat het klam/vochtig aanvoelt tussen de isolatie en het dakbeschot?
 

Ligthart91

  • #4
Heb de afgelopen week een paar keer op verschillende tijdstippen gevoeld. Maar over het algemeen bleef het aardig droog. Kan dit betekenen dat er voldoende ventilatie tussen het dakbeschot en isolatie zit?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Aardig droog is geen goede indicatie.
Hoeveel ruimte zit er tussen isolatie en dakbeschot ?
 

Ligthart91

  • #6
40mm. Het was droog, aardig droog is inderdaad geen goede indicatie :). Aardig droog is alsnog nat haha.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu