Dakgootreparatie

Picobello

  • #1
Goedemiddag,

Tijdens voorbereiding om de dakgoot te gaan verven helaas 2 rotte stukken gevonden.
Gaat om de een balk en de bovenliggende plank.

Ik wil dit even eenvoudig, maar wel netjes repareren. De kosten om de hele goot te vervangen vind ik nu echt even te hoog gezien te situatie.

Eerste vraag:
Zou dat scheurtje een lekkage kunnen zijn op de foto? Achterkant van de goot zeg maar.

Op de foto van het houtwerk is te zien hoe het er bij staat. Ik ga de balk even netjes recht afzagen in de diepte, en dan een nieuw stuk hout bovenop zetten. Die plank die daarboven zit vraag ik mij van af of je dat ook zo deels kan vervangen? Het lijkt alsof de plank eindigt bij het eerstvolgende balk rechts van de rotte balk. Daar zou ik hem los kunnen wrikken en wel een nieuw stuk hout er tussen kunnen zetten of niet?
Weet niet in hoeverre dit een goed idee is of dat je bij het vervangen van de plank een groot risico loopt dat de goot zelf beschadigd?

20210712_135245.jpg 20210712_135258.jpg 20210712_135754.jpg
 

Nico_09

  • #2
Als de goot lekt zou je dat toch kunnen zien door natte plekken op de muur. Giet er anders een emmer water in, zorg dan dat het even blijft staan daar waar je denkt dat het lekt dmv doeken of iets dergelijks.
Grote kans dat het inderdaad door lekkage komt...
 

Picobello

  • #3
Ik zal het eens testen idd.
Zag al een reparatiekitje van Bison. Op de muur zelf niet direct leksporen gezien. Misschien meer naar achteren gelekt, want het stuk balk wat de muur in gaat is ook rot.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ja sorry hoor ik kan het niet laten. Als ik deze naam hoor of zie krijg ik deze beelden.
Hoe oud schat je dat de goot is. De gemiddelde levensduur van een zinkengoot is 25 jaar.
 
  • Like
Waarderingen: Picobello

Sander 1972

  • #5
Ik denk niet dat u er aan ontkomt om de boel te vervangen, En die goot kitten....... zou eerst eens verder kijken in wat voor staat die is
Links mis je ook een aftimmer latje
 

Picobello

  • #6
hahaha PIcobello BV xD
Hoe oud de goot is zou ik kunnen navragen bij de buurman, die weet dat wel.
Zit er gerust al wel een tijd op. Punt is dat ik dit huis 1,5 jaar geleden gekocht heb als starter. Ik ben 26, dus ik kan niet alles tegelijk qua kosten. Voor volgend jaar staat er een renovatie vd voorgevel op het programma wat ik laat uitbesteden.

Hoe de goot verder is, zal ik nog eens goed inspecteren. Aftimmerlatje had ik zelf even verwijderd i.v.m. rot hout makkelijker kunnen verwijderen. Lat kan ik later zo terugmonteren.

Even voor het oplappen van het houtwerk;
Ik wil die balk dus deels netjes afzagen in de diepte/lengte. Daar achterin waar de balk het huis in gaat is het dus wat rot. Ik probeer het wel zo goed mogelijk weg te halen, maar wanneer ik er een nieuw stukje hout voor terugzet, zal ik dan eerst die ruimte waar de balk de muur ingaat ergens mee moeten volkitten/purren? Ik zal die balk op de kop zijn kant moeilijk kunnen laten aansluiten, maar ik wil het wel beetje knap afgeschermd hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu