Dak van nieuwe uitbouw isoleren

Voorroel

  • #1
Hallo,

Ik ben bezig met het maken van een uitbouw en daar komt uiteraard ook een dak op. Ik wilde dit eerst aan de binnenkant gaan isoleren maar na even het een en ander te hebben gelezen is dat niet zo'n goed plan. Ik wil nu dus een warm dak constructie maken.

MIjn uitbouw laat ik aansluiten op een bestaand stuk uitbouw. Op het bestaande deel ligt al dakbedekking en dit deel is aan de binnenkant geïsoleerd (ga ik denk ik verwijderen). Nu kan ik van iemand gratis pur platen krijgen van 10 cm dik (deze zijn uit een koelcel afkomstig). Nu vraag ik me af of deze platen geschikt zijn om dakbedekking op aan te brengen.

Als ze geschikt zijn wil ik het hele dak isoleren met deze platen. Kan ik die isolatie gewoon doorleggen over de bestaande dakbedekking of is het verstandig om deze eerst te verwijderen. De boeiboorden gaan eraf en die verhoog ik net zoals de afvoer van het hemelwater wat hoger gezet moet worden.

Alvast bedankt!
 

Edwin 41

  • #2
Je kan idd de isolatie over het oude dak leggen,mits de oude dakbedekking een beetje schoon te krijgen is en redelijk vlak ligt.
PU platen zijn zeer goed geschikt geen probleem.

Opbouw dak.
  1. Isolatie aanbrengen over oude dak (isolatie bevestigen met volgringen en schroeven) door de isoltie in het dakbeschot.
  2. Eerste laag dakbedekking aanbrengen tot in de kim,deze ook weer bevestigen met de volgringen en schroeven door de isolatie in het dakbeschot.
  3. 1e Kantstrook van voorkant boeiboor tot 10 cm op het platte dak (op de eerste laag).
  4. Toplaag branden tot in de kim (de kim is de overgang van platdak naar boven)

    Je kunt de afwerking maken met zinken kappen of daktrim, zinken kappen zijn beter en duurder.
  5. Indien je trim plaatst zul je de trim moeten primeren met een bitumen oplossing, en een los strookje dakbedekking op de stuik naden in de kit,daarna afwerkstrook branden tot 15 cm door de kim heen op het platte dak.
  6. Indien zinken kappen, eerst afwerken tot 15 cm op het platte dak,daar na zinken kappen monteren, deze moeten uiteraard in model gezet worden met een zetbank na het monteren moet het gesoldeerd worden.
Ik hoop u iets te hebben geholpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu