Dak bijkomend isoleren

grote_kluns

 • #1
Dag,

Onze woning is ongeveer 22 jaar geleden geplaatst als “sleutel op de deur”. De slaapkamer en badkamer bevinden zich onder het (4*) schuine dak. En hierboven hebben we nog een ongebruikte zolder waar zich ook de aardgas ketel staat.

Ik heb onder de zoldervloer (groene vezelplaat) recent nog een bijkomende laag glaswol geplaatst. Dus nu OK met 18cm dikte.

Wij hebben dakpannen met daaronder een Menuiserite onderdak en dan spanten van 18cm diep en +/- 43cm uit elkaar.

Vanaf de zolder kan ik de isolatie in de slaap/badkamer nog voor een deel zien. Het lijkt erop dat er op de balken een glaswol van 12cm dikte werd geplaatst. Vlak onder het onderdak blijft dus nog wel “ventilatieopening” open van +/- 6 à 8cm.

Wij hebben hier recent heel wat geluidshinder door de overvliegende vliegtuigen. Dus zou ik die “ventilatievoeg” van 6cm bijkomend willen opvullen met bijkomende geluids- en warmte isolatie.
U moet weten dat ik aan de zijkanten van de slaapkamer, vanaf de zolder, niet zo gemakkelijk meer aan kan. Het zal niet mogelijk zijn om elk spleetje af te tapen of op te vullen.

Nu kan ik wel een "half-hard" deken van Rotswol naar beneden "duwen". En dit deken zou redelijk goed tegen de houten balken komen te zitten. Maar perfect wordt het niet.

Ik heb ook gelezen dat ik korrels naar beneden zou kunnen laten "vallen" die dan redelijk perfect zouden aanlsuiten met de balken.
Ik vind van die witte PUR korrels. Maar deze isoleren dan weer het geluid niet.
Kurkkorrels? Maar redelijk duur.
Cellulose korrels? Maar volgens de foto's lijkt dat, qua structuur, toch wat op glaswol. Zodat het niet zo gemakkelijk naar beneden zou "vallen".

Kan u mij iets aanraden?
Of is het gebruik van dat "half-harde" Rotswol deken, bovenop de glaswol, ook wel OK?


Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats eens een foto van die "ventilatievoeg". Waarom kan je bij de slaapkamer er niet goed bij?

  Ik zit in jouw geval te denken aan het laten inblazen van cellulose vlokken. Dit kan heel gecontroleerd.

  Bij een goede geluidsisolatie hoort het zorgvuldig afdichten van alle kieren. Beter eerst wat slopen om er beter bij te komen dan er na de klus achter komen dat het toch net niet is geworden als wat je dacht...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu