Creëren oplaadstation

klusstudent25

  • #1
Om enige structuur aan te brengen in de chaos die je krijgt met opladers van iPhones, Apple Watches, Macbooks etc. ben ik voornemens een oplaadstation te maken in mijn woonkamer. Ik heb een kast, op tafelhoogte, waar ik aan de onderkant een meervoudige stekkerblok wil plaatsen. In dit stekkerblok komen vervolgens diverse Apple opladers.

Op het bovenblad van de kast plaats ik vervolgens deze zwarte strip waar de kabels in gehouden worden. Deze foto schetst de foto van het beoogde resultaat:

1614080550383.png


Aan de onderkant van de kast krijg je dan natuurlijk dit:

Schermafbeelding 2021-02-23 om 12.45.18.png

Nu zit ik alleen met het volgende: als ik een keer iets te enthousiast aan een witte kabel trek, dan trek ik de kabel uit de adapter. En de kast zal van de kant geschoven moeten worden om er weer goed bij te kunnen.

Dus ben ik op zoek naar een middel, dit zal vast een heel eenvoudige tool zijn, die kan werken als trekontlasting. Bijvoorbeeld een verdikking halverwege die de kabel klemt achter de kast om te zorgen dat je de kabel nooit te ver eruit trekt.

Ik ben benieuwd naar jullie ideeën.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou dat mbv. zelfvulkaniserende tape kunnen doen. Te koop in div. breedtes (bijv. 19 of 25 mm), zowel bij bouwmarkten als elders bij webshops. Dat wikkel je twee of drie keer om het snoer en het vormt na enige tijd een vaste, rubberachtige massa om het snoer heen. Indien gewenst zou je het nog kunnen fixeren met een kabelbindertje, maar nodig is dat meestal niet.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Of je plaatst 2 van zulke wcd's in het blad:

Screenshot_20210223-143451_Chrome.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Is het wel verstandig om die opladers constant op de stroom te laten zitten?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Kost je meer op de energierekening maar mits je goede kwaliteit oplader hebt, maakt het niet uit.

Je kunt natuurlijk wel kijken in hoeverre je alle apparaten echt gelijktijdig wilt laden. Wellicht kun je met minder laders toe.
 

ABCDE

  • #6
Peter schreef:
Is het wel verstandig om die opladers constant op de stroom te laten zitten?
Als je 50 cent per jaar wilt besparen kun je hem ook 100 keer per jaar er in en uit doen.

Ik laat al jaren en jaren m'n lader gewoon in het stopcontact zitten. Eigenlijk net zoals de koelkast, oven, magnetron, kookplaat, modem, waterkoker....
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik gok dat er op de kans op brand gedoeld wordt.
Dit merk heeft last gehad van o.a. nep (merk) laders, die als ik me niet vergis zelfs geleverd werden bij de telefoons. Dat gold trouwens ook voor andere merken, niet zo raar, want zelfs voor vliegtuigonderdelen is het een probleem.

Altijd in het stopcontact? Geen groot probleem, maar ik zou ze niet onder een kast verstoppen. Wel fijn om te kunnen zien, horen en voelen als het bijna fout gaat.
 
  • Like
Waarderingen: Peter

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik zie op de afbeelding 5 laders. Dat kost een tientje stroom per jaar. Lijkt me best zonde. En bovendien is het onverstandig, laders zijn niet bedoeld om permanent in het stroom te zitten, het brandgevaar neemt toe.

Het is een zelfbouwproject. Zet er gewoon aan de bovenkant een schakelaar op. Is een mooie extra uitdaging.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker en Peter

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu