Compressor Atlas Copco LFx - terugslagklep en de drukregelaar stuk

Westrienen

  • #1
Beste allemaal,
Ik heb net een tweedehands compressor gekregen.type Atlas Copco LFx Volgens mij is de terugslagklep en de drukregelaar stuk. De compressor heeft een nominale werkdruk van 7 bar en een max druk 10 bar kan ik ook een nieuwe set kopen om de andere te vervangen van een ander type of moet het per se de zelfde zijn?
Gr. Ruud
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe weet je dat die onderdelen kapot zijn?
 

Westrienen

  • #3
Het slangetje van de terugslagklep naar de drukregelaar waaruit een klein pennetje komt blijft hangen en lekt lucht. Nu heb ik hem van de drukregelaar gehaald en komt het pennetje naar buiten en stopt de lekkage.De terugslagklep blijft wel open omdat er lucht terug blijft lopen naar de motor. Ben geen specialist op dit gebied maar als ik voor een paar centen nieuwe terugslagklep met drukregelaar er op zet hoop ik dat het weer werkt. heb op internet gezocht naar iemand die er naar kon kijken maar dat kost min 80 eur. per uur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats even een foto waar de terugslagklep en het slangetje op staan, voor de duidelijkheid.
 

Westrienen

  • #5
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
De terugslagklep zit iets verderop onder het zilverkleurige zeskant.
Dat ding met de gele stikker is een ontlastklep die er voor zorgt dat de compressor gemakkelijker start, de klep gaat open als de motor stopt en gaat weer open als de motor weer gaat lopen.
Het slangetje zit aan een ontlastventieltje voor de drukregelaar, mogelijk dat er rommel in het ventieltje of een beschadiging in zit.

Zonder te weten wat er mis is heeft het geen zin op de gok een nieuwe drukregelaar te kopen, die kosten niet alleen geld maar ook een aantal uren arbeid en handigheid want het apparaat moet zo'n beetje helemaal uit elkaar om te repareren.
 

Westrienen

  • #7
Het slangetje naar de drukregelaar werkt weer. alleen de terugslagklep werkt nog niet. Als de compressor gaat lopen en op druk is hoor ik nog steeds dat er lucht terug loopt.Zou het helpen als ik de terugslagklep los haal en schoonmaak. Weet u hoe de terugslagklep werkt en wat ik er eventueel aan kan doen? Alvast bedankt voor uw antwoorden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Druk helemaal van de tank af, de dop van de terugslagklep draaien, pas op er zit een veer in, laat die niet weg springen.
De terugslagklep is een plaatje rubber van 5 a 6 mm dik.
Maak dat rubber schoon en zet hem er andersom weer in, kijk of de veer nog goed is, die wil eens verroesten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu