Combinatie magneet-bordverf

Jasmine

  • #1
Ik wil graag een combinatie van magneetbord-krijtbord ophangen in de keuken.

Ik dacht eerst een mdfplaat (ik heb er nog een massa staan) te primeren en dan met magneetverf te beschilderen, nadien zou ik er dan nog bordverf opzetten.
De vraag die ik hierbij heb is: ik hoorde en las hier ook dat magneetverf ontzettend veel lagen nodig heeft eer die werkt, met een tweetal lagen bordverf erover heb ik er al helemaal geen vertrouwen meer in.

Alternatief zou dezelfde mdf zijn met een metaalplaat erop gemonteerd, geprimered, en dan met bordverf geschilderd. In totaal zouden hier dan drie lagen verf opliggen en ik weet niet of de magneten nog gaan blijven plakken.

Weet iemand hier meer over?
Of heeft iemand een alternatief?
 

Rotjeknor

  • #2
Hier op het werk hebben ze cubicles gemaakt met metalen platen waar een stof voor is gespannen. Die stof is nog wat dikker dan 2 lagen verf.

Het hangt er uiteraard helemaal vanaf wat je op wilt hangen met de magneten, maar als het om wat papier enzo gaat moet dat geen probleem zijn.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een plaat metaal kan van alles zijn, metalen zijn bijv. aluminium, koper, zink, lood etc., maar ook ijzer. :wink:

Je moet een plaat ijzer/staal hebben, maar let op: de meeste roestvrij staal soorten zijn weer niet magnetisch.

Maar wanneer je dus een gewone plaat ijzer (mag heel dun zijn) gebruikt, en die op mdf lijmt, zal dat prima voldoen. Vele malen beter dan magneetverf.

En daar kun je best wel drie lagen verf overheen smeren, zo'n magneet komt daar heus wel doorheen.

Neem een magneet mee naar een bouwmarkt of metaalbedrijf en kijk welk materiaal goed voldoet. Vooral bij een metaalbedrijf heb je de beste kansen, en misschien hebben ze wel een afvalstukje liggen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
12
4
5
1
4
4
12

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu