Code E15 bij vaatwasmachine Bosch SMS58M32EU

Gezellig1974

  • #1
Sinds ik 3,5 jaar geleden een Bosch vaatwasmachine heb aangeschaft, is het één groot drama. Gelukkig had ik een extra garantie afgesloten, want anders was het echt niet te betalen geweest, want de monteur moest om de haverklap langskomen.

Dit keer heb ik het vermoeden dat ik zelf iets niet goed heb gedaan.
Gisteren heb ik de vaatwasmachine naar voren geschoven, omdat er van alles achter de vaatwasmachine was gevallen en ik er bij moest.

Sindsdien krijg ik de code E15 op mijn display. Wat ik ook doe, ik krijg hem niet meer aan de praat.
De gebruiksaanwijzing is dusdanig compact en onduidelijk, dat ik er niks mee kan. Doen ze natuurlijk bewust, want dan moet je zo'n dure monteur laten komen. Ik kan dus niet achterhalen wat E15 inhoudt, maar ik vermoed dat het de watertoevoer ( of afvoerpomp is ). Ik zie immers ook een afbeelding met een kraantje knipperen.

Wat heb ik gedaan: slangen herhaaldelijk goed gelegd, zodat er dus geen kronkels in zitten. Waterafvoer en toevoer er weer afgehaald om te zien of hij verstopt was. Snoer opnieuw aangeklikt. Herhaaldelijk aan en uit gedaan. Zeven schoongemaakt. Pompafdekking eraf gehaald en opnieuw vastgeklikt. Dit gaat echter niet goed, want hij klikt niet als je hem erop zet en ik vraag mij af of hij wel goed vastzit. Kwalitatief is het ook nog eens rotzooi.

Ik vraag mij af of ik de slang van de vaatwasmachine ook zonder meer los kan maken. Is dit wel mogelijk ?

Heeft iemand enig idee hoe ik bovenstaande op kan lossen ?
Ik heb geen baan, dus heb ik ook niet het geld voor een monteur.

(( Los van dit alles, echt het advies om nooit een Bosch te nemen ! Je hebt er continu iets mee, de onderdelen zijn slecht, hij maakt slecht schoon, de monteur probeert voortdurend de schuld bij de klant neer te leggen, terwijl de storing steeds te maken heeft met onderdelen die vervangen moeten worden ( dit was al nadat ik het apparaat nog maar een paar maanden had ) en ook proberen ze je voortdurend calgonit in de maag te splitsen. Ik gebruik vrijwel altijd calgonit, dus dan nog steeds zoeken ze een ander argument. De calgonit zal wel overdatum zijn. Ga ik speciaal terug naar de winkel, is de datum gewoon een produktiedatum. Dus echt........................Bosch = drama. Het ligt nooit aan Bosch, maar altijd aan de klant, maar gek genoeg krijg ik nooit een rekening. jaja ) )
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Er ligt water in de onderbak , vermoedelijk door het niet kunnen afpompen door een niet goed liggende afvoerslang wat je inmiddels hebt opgelost.
Het water zal uit de onderbak verwijderd moeten worden voordat toestel weer zal werken.
Onderbak is de bak waar de pompen zitten.
 

Gezellig1974

  • #3
Heel erg bedankt voor je reactie.
Eigenlijk kwam je reactie net binnen, toen ik al bezig was om hem te repareren. Ik had je email dus niet meer ingezien.

Nooit verwacht dat ik het kon, maar hij werkt weer.
Ik had de achterzijde opengemaakt en het e.e.a. drooggeföhnt. Achteraf bleek de binnenzijde niet nat, maar de achterzijde wel. Het probleem zat hem uiteindelijk in de slang. De snoertjes en de hoofdsnoer waren wel goed aangesloten, maar zoals ik het nu kan beoordelen, had ik hem te strak vastgedraaid. Wat ik zojuist wel zag, is dat aan de binnenzijde van de plastic omhulsel van de snoer met de watertoevoer iets nat is, maar hij doet het weer dus daar gaat het om.

Wat ook kan hebben geholpen, is dat ik hem op de zijkant draaide. Hierdoor liep er idd wat water uit. Toen hij op de kop lag, heb ik nog zitten föhnen ( hielp niet ), deed de stekker er weer in ( zonder slangen ) en toen werkte hij weer. Rechtop gezet, slangen weer gemonteerd en voila; het afwasprogramma is weer hervat en nu is hij weer lekker aan het afwassen.

Erg blij; scheelt mij weer veel geld. Geen dure monteur en er achter gekomen dat je best zelf veel kunt doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu