Cement in gemetseld rookkanaal asbest houdend?

daan1702

  • #1
Ik heb mijn schouw open gehakt omdat ik de flexibele buis er anders niet door kreeg. Het is een gemetseld kanaal met daarin een soort van cement dat in een ronde vorm is aangebracht wat het oude rookkanaal vormde. Ik heb het al besloopt omdat ik er geen gevaar in zag maar mijn vader maakt zich grote zorgen. Het gaat om de losse brok op de foto, hier zat verder geen buis in o.i.d maar dit goedje vormde an zich het rookkanaal.

Ik hoop dat iemand mij gerust kan stellen. Ik ga het ook laten onderzoeken maar dat duurt even en aangezien ons huis helemaal onder de stof zit van het slopen wil ik graag snel een indicatie zodat ik eventueel het huis kan ontvluchten!

20230501_091859.jpg
20230501_091959.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zonder indicatie van bouwjaar etc. valt er weinig over te zeggen.
 

daan1702

  • #3
Het huis is gebouwd in 1957. Ik vond deze foto ook op dit forum wat er exact hetzelfde uit ziet als het bij mij was voor ik het sloopte.

schouw.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heeft weinig zin een foto uit een ander topic te plaatsen als je er geen link naar dat topic bij plaatst.

Naar mijn idee zou het verstandig zijn een monster te laten testen, want aan de foto is niet te zien of daar asbest in verwerkt zit of niet. Het bouwjaar van het huis geeft echter wel een kans op aanwezige asbest in een schoorsteenkanaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu